'Başkanlık Sistemine Geçince Neyiniz Varsa 3'e Katlanacak'

TAKİP ET

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.

16 Nisan 2017'de kabul edilen ve 24 Haziran 2018'de yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı sistemi ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı yönetimi ile Türkiye, tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.

Dolar/TL paritesi, son olarak 14,50 seviyesine ulaştı. Türk lirasının reel değeri, tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Tek Adam Ekonominin Kitabını Yazdı: Türk Lirası Tarihinin En Değersiz Günlerini Yaşıyor


Türkiye tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biri ile karşı karşıya kalırken Cumhurbaşkanlığı sistemini halka pazarlayan "jöleli" ekonomist Yiğit Bulut'un Kasım 2015'te yayımladığı yazısı yeniden akıllara geldi.

1 Kasım seçimiyle AKP'nin iktidara gelişini kutladığı yazısında Yiğit Bulut, "Türkiye Başkanlık Sistemine geçince neyiniz varsa tam olarak en az 3'e katlanacak… Türkiye'ye para girişi patlayacak ve bütün değerler yeniden tanımlanacak. Kazandığınız para, evinizin değeri, varlıklarımızı değerleyen denklemler ve birçok sebep-sonuç ilişkisi inanılmaz noktalara gelecek…

Hatta size daha iddialı bir cümle ile veda edeyim, bu yazıyı kesin saklayın; Türkiye Başkanlık sistemine geçerse 2023'te İMKB-100 endeksi kendine bugün hayalini bile kuramayacağınız bir hedef koyacak! Ekonomisi uçan, hakça bölüşen, halkın Türkiye'nin değerlerine sahip olduğu bir ülke istiyorsanız, BAŞKANLIK BU YOLU AÇACAK…" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı ise, "24'ünde (24 Hazirann 2018) bu kardeşinize yetkiyi verin, ha ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz" demişti. Türk milleti tam anlamıyla verdi yetkiyi, gördü etkiyi.

recep tayyip erdoğan başkanlık sistemi türkiyeyi uçurur geçince neyiniz varsa 3e katlanacak 24ünde yetkiyi verin