"Başkanlık Sistemine Geçince Neyiniz Varsa 3'e Katlanacak"

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'un başkanlık sistemine ilişkin vaatleri yeniden gündeme geldi.

Vatandaş derin ekonomik kriz ve yoksullukla mücadele ederken Yiğit Bulut'un Kasım 2015'te yayımladığı bir yazısı kullandığı ifadeler yeniden gündeme geldi.

Yazısında AKP'nin 1 Kasım seçimleriyle yeniden tek başına iktidara gelişini kutlayan Yiğit Bulut, "sonuç" kısmına gelince "Türkiye Başkanlık Sistemine geçince neyiniz varsa tam olarak en az 3'e katlanacak… Türkiye'ye para girişi patlayacak ve bütün değerler yeniden tanımlanacak. Kazandığınız para, evinizin değeri, varlıklarımızı değerleyen denklemler ve birçok sebep-sonuç ilişkisi inanılmaz noktalara gelecek…

Hatta size daha iddialı bir cümle ile veda edeyim, bu yazıyı kesin saklayın; Türkiye Başkanlık sistemine geçerse 2023'te İMKB-100 endeksi kendine bugün hayalini bile kuramayacağınız bir hedef koyacak! Ekonomisi uçan, hakça bölüşen, halkın Türkiye'nin değerlerine sahip olduğu bir ülke istiyorsanız, BAŞKANLIK BU YOLU AÇACAK…" demişti.

Enflasyon, Yoksulluk Zirvede

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı verilere göre Temmuz ayı enflasyon yüzde 18,95'e ulaştı. Aynı zamanda TÜİK'in rakamlarına göre yoksulluk oranı yüzde 14,4. Yani resmi rakamlara göre dahi 100 kişinden 14'ü yoksul. TÜİK aylık yoksulluk sınırını kişi başı 900 liralık gelir sınırına göre belirliyor. TÜİK rakamlarına göre işsizlik 4 milyon 511 bin kişi ile yüzde 14 olarak açıklanırken istihdam oranı yüzde 44,9 olarak kayıtlara geçti.

Başkanlık Sistemine Geçince Neyiniz Varsa 3'e Katlanacak