Batırel: Dolar 15 Lira mı Olacak? Bunlar Hayal Mahsulü Rakamlar

TAKİP ET

Ekonomist Necmettin Batırel, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

TGRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan ekonomist Necmettin Batırel, "Bakın yabancı yatırımcıların TL-Swap pozisyonları 5 milyar dolara kadar düşmüş vaziyette. İnşallah kısa süre içinde tamamen sıfırlanacak. Öyle anlaşılıyor. Doların taliplisi olmazsa, alıcısı çıkmazsa mutlaka düşer. Bu fiyatlardan kim alıp ne yapacak? 13 lira mı olacak? 15 lira mı olacak? 20 lira mı olacak? Yani bunlar çok hayal mahsulü rakamlar" dedi.

"Bir Operasyon Gerçekleşiyor"

"Türk ekonomisi bunu hak etmiyor şu anda" diyen Batırel, "Ama benim gördüğüm şu anda bir spekülatif hareket var  Yani Merkez Bankası'nı sanki faiz artırmaya zorlayan bir operasyon gerçekleşiyor. Ama bunu yapması mümkün değil" şeklinde konuştu.

"Zaten ben piyasadaki fiyatların aşırı yükselişinin durduğunu görüyorum. Aşırı zam yapmıyorlar. Hükümet de biliyorsunuz elinden gelen her şeyi yaptı. Perakende satış mağazalarını denetim altına aldı biliyorsunuz. Hal kanunu kısa sürede Meclis'ten çıkacak. Yani benim gördüğüm kadarıyla şu anda normal bir döneme doğru gidiyoruz. Gerçekten Türkiye son derece önemli aşamalardan geçti" diyen Batırel, "Türkiye'de önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcıların akınına uğrayacak. Bunların Türkiye'ye yatırım yapmaları herkesi harekete geçirecek. Türkiye'nin büyüme hızını en kötü tahmin edenler yüzde 9 görüyorlar. Büyüyen ülkeye sermaye gelir" diye konuştu.

"2022 yılı sonunda cari açık diye bir problem kalmayacak" diyen Batırel, "Döviz piyasasında yukarı hareketlenme yok. Küçük küçük satışlar gerçekleşiyor. Satın alındığı için artık piyasalara etkisi yok. Halkın, bankalarda 143 milyar dolar parası var. Faiz getirisi cazibesini kaybettiği için Türk Lirası'na çeviriyorlar" ifadelerini kullandı.

necmettin Batırel Dolar 15 Lira Olacak Bunlar Hayal Mahsulü Rakamlar