BDDK'dan Bankalara 'Kredileri Dövize Yatıranları Engelleyin' Talimatı

TAKİP ET

BDDK, bankalara Türk lirası cinsinden verilen kredilerin dövize yatırılmasına yönelik denetimlerin "azami seviyeye" çıkarılması talimatını verdi.

Bankalara Türk lirası cinsinden kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesi için lüzumlu denetimlerin "azami seviyeye" çıkarılması talimatını veren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) şu açıklamayı yaptı:

"Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır. Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir."



Kararı değerlendiren ekonomi yazarı Uğur Gürses, "Konvertibilite nasıl öldürülür? Bu, TL'ye kısıtlama konması demek...Aferin size" ifadellerini kullandı.

Kısa bir süre önce AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Bazı esnaflar kendi işlerini çevirsin diye verilen kredi ile döviz bürolarına gidiyor kendi işleri için kullanmadıkları parayı dövize çevirip kenara koyuyor. Doların veya dövizin satışında bir kısıtlamaya gidilebilir mi? şeklindeki soruya "Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır" yanıtını vermişti.

Numan Kurtulmuş: Devletin Verdiği Türk Lirasını Dövize Yatırmak Ahlaksızlıktır


Numan Kurtulmuş 'Ahlaksızlık' Demişti: En Fazla Dövizi AKP'nin Oy Oranının Yüksek Olduğu İller Alıyor

tl dolar bddk bankalara