'Ben Ekonomistim': Sütün Litre Fiyatı 21 Liraya Kadar Çıktı

TAKİP ET

Türk milleti ekonomik buhranı yaşıyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na dayattığı fantastik "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" teorisiyle Türk lirası tarihinin en değersiz günlerini yaşıyor. 20 Aralık operasyonunun ardından 13 lira seviyelerine kadar düşen dolar kuru, yeniden 16 lira seviyesine yaklaşmaya başladı.

Dolar 16 TL'ye Doğru Gidiyor: 15,85'i Aştı


Türk lirasında yaşanan aşırı değer kaybıyla birlikte süratle dolarize olan Türk ekonomisi, buhranı yaşıyor.

Süt üreticileri de AKP'nin yarattığı bu buhrandan nasibini alanlar arasında. Sütün litresinin yaklaşık maliyeti 8 lira olmasına karşın Ulusal Süt Konseyi fiyatı geçtiğimiz günlerde ancak 7 buçuk liraya çıkarabildi. Zararına üretim yapan süt üreticileri, yavaş yavaş sektörden kopuyor ve hayvanlarını kesime gönderiyor. Uzmanlar yaklaşan büyük bir et ve süt krizine işaret ediyor.

Yaşanan dengesizlik nedeniyle  süt fiyatları katlandı. 2021 yılının son günlerinde litresi 10 liradan satılan süt, 20 liradan fazla fiyatlara satılıyor.

Sözcü'nün haberine göre en ucuz marka sütün fiyatı 16 lira ile 21 lira arası fiyatlardan satılıyor. Bunun yanı sıra 800 gram beyaz peynir 60-85 lira, kiloluk beyaz peynir 80-90 lira, kiloluk kaşar peynirler ise 100 liranın üzerinde fiyatlardan satılıyor.

sütün litre süt fiyatı 21 lira liraya tl kadar çıktı yükseldi aştı sözcü kriz buhran