Berat Albayrak: Ekonomideki Güçlü Toparlanma Eğilimi Ekim Ayında da Devam Ediyor

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin katma değer oluşturarak büyüdüğünü ve ekonomideki güçlü toparlanma eğiliminin devam ettiğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bakanlık binasında, AKP milletvekillerine Türkiye'de ve dünyadaki ekonomik gelişmeler konusunda bilgi verdi. Albayrak, "Türkiye üreterek, katma değer oluşturarak büyüyor. Ekonomideki güçlü toparlanma eğilimi Ekim ayında da devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Sanayi üretiminin salgın öncesindeni geçtiğini ifade eden Albayrak, ""Türkiye üreterek, katma değer oluşturarak büyüyor. Ekonomideki güçlü toparlanma eğilimi Ekim ayında da devam ediyor. Sanayi üretimi salgın öncesi seviyesinin de üzerinde yükseldi. 2020 Mayıs- Temmuz döneminde 1 milyon istihdam oluşturuldu" dedi.

Ayrıca Bakan Albayrak, 2017 yılından bu yana ilk defa tüm sektörlerde istihdam artışı yaşandığını şöyle dile getirdi:

"2017 yılı sonundan beri ilk kez tüm sektörlerde istihdam artışı sağlanmıştır. Firmaların üretimi desteklemek için istihdam artırmaya devam etmesi toparlanmanın sürdürülebilirliğine ilişkin güvene işaret etmektedir. Normalleşme döneminde güçlü performans gösteren ihracatta Ekim Ayında 17.3 Milyar dolar ile Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık. 2020 yıl genelinde Yeni Ekonomi Programı tahminini aşmış olacağız."

Döviz Kuru Sorusuna: Bütün Dünyada Böyle

Albayrak, milletvekillerinin döviz kurundaki yükselişine yönelik sorularına "Bütün dünyada böyle. Bu süreçte inişler çıkışlar olabilir. En yakın zamanda normalleşir. Önemli olan süreci iyi yönetmek" şeklinde cevap verdi. 

Ayrıca Türkiye'nin Almanya'yı çelik üretiminde geride bıraktığını ifade eden Albayrak, Türkiye'nin dünyanın en büyük ham çelik üreticileri arasında 7'nci sıraya yükseldiğini ve Avrupa'nın en büyük çelik üreticisi olduğunu söyledi.

berat albayrak döviz kur almanya çelik katma değer ekim