Berat Albayrak Hakkındaki 'Katar' İddialarına İlişkin Danışmanından Açıklama Geldi

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden AKP lideri Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Katar'a ekonomi danışmanı olacağı yönündeki iddialar, Albayrak'ın danışmanı Yanik tarafından yalanlandı.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı 'görevinden affını istemesi' ve bu talebinin kabul edilmesinin ardından istifanın nedenine yönelik olduğu gibi Albayrak'ı bundan sonraki yol haritasına ilişkin de birçok iddia ortaya atılmaya devam ediyor.

Bugün konuşulmaya başlanan yeni bir iddia ise sosyal medyada ciddi ses getirdi. Albayrak'ın Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani'nin isteği üzerine Katar'a ekonomi danışmanı olarak atandığı iddiası, alacağı maaşa kadar detaylandırıldı. Bu tartışmaya son noktayı ise Albayrak'ın danışmanı Medet Nebi Yanik koydu.

Yanik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bi bitmediniz ya. İtin, uğursuzun, hainin, düşmanın canını öyle yakmışız ki sağlık sorunları yüzünden görevlerimizden affımızı istemiş olsak bile yalan habere devam ediyorsunuz. Ne diyelim Elhamdülillah" ifadelerine yer verdi.

medet nebi yanik berat albayrak katar'a ekonomi danışmanı yalanlama albayrak'ın danışmanı eski hazine ve maliye bakanı