Besim Tibuk: Doların 8'e Düşmesi Lazım Ama Erdoğan Faktörü Var

TAKİP ET

Besim Tibuk, Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Kanal Serbesti'de gazeteci Hasan Erçakıca'nın dolar kurundaki öngörülemezliğe ilişkin sorusuna yanıt veren Besim Tibuk şunları söyledi:

"Aslında düşmesi lazım tabi. 8 liraya kadar düşmesi lazım ama buradaki faktör Tayyip Erdoğan faktörüdür. Onu tahmin edemiyorsun ki. Normal bir ekonomi olsa, serbest piyasa, hesap yapılır, düşünülür: 'Yahu bu ileride döviz girişi artaracak, döviz fiyatı düşecek, ben Türk lirası faizinden istifade ederim' diyecek parasını Türk parasına yatıracak. Ama tahmin edemiyorsun. Bunun düşmesi iyi oldu. Daha da düşmeli. 11 lira da yüksektir. Dediğim gibi bugünkü fiyat 7-8 liradır, normali."

"Öngöremem"

Hasan Erçakıca'nın "Ama öngöremiyorsunuz" demesi üzerine Besim Tibuk "Öngöremem tabi" yanıtını verdi.

"İyi oldu gene piyasa için bu düşüş. Çünkü birçok firma felaket durumdaydı. Adam mal satacak fiyat veremiyordu. Şimdi gene önünü göremeyecek tabi, ne kadar düşecek diye bekleyecek" diyen Tibuk, "Çok tahribat var ekonomide. Durgun suda giden gemi, fırtınaya yakalanmış gibi alabora olunca geminin içinde birçok yer kırılıyor, dökülüyor. Aynı o şekilde birçok şey kırıldı döküldü şimdi. İnsanlar gene korkuyorlar. Piyasa desen, piyasayı insan tahmin edebiliyor. Burada ise bir kişi var. O da dominant bir karakter, kimseyi dinlemiyor" diye konuştu.
 

besim tibuk tayyip recep Tayyip Erdoğan para dolar döviz faiz