Beyaz Saray'dan Kaşıkçı Cinayeti'ne İlişkin: Suudi Arabistan ile Önemli İlişkilerimiz Var

TAKİP ET

Beyaz Saray Sözcüsü: Küresel diplomasi, ihtiyaç duyulduğu zaman devletlerin hesap vermesini gerektirir. Ancak kimi zaman da ulusal çıkarlara yönelik hareket etmek gerekir ki Başkan Biden'ın yapmaya çalıştığı da tam olarak budur.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin geçen gün bir Amerikan istihbarat raporu yayımlanmıştı. Raporda, Kaşıkçı cinayetinin talimatını Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği açıklanmış olmasına rağmen ABD Başkanı Joe Biden'ın neden Selman'a karşı herhangi bir işlem yapmadığını Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki şöyle izah etti:

"Suudi Arabistan'ın karşı karşıya olduğu tehditlerle baş edebilmesi için savunma yardımları ki bu tehditlerin bölgedeki saldırgan devletlerden kaynaklandığını biliyorsunuz ve istihbarat paylaşımı gibi çeşitli alanlarda Suudi Arabistan ile önemli ilişkilerimiz var. Bunun farkında olmak oldukça mühim. Küresel diplomasi, ihtiyaç duyulduğu zaman devletlerin hesap vermesini gerektirir. Ancak kimi zaman da ulusal çıkarlara yönelik hareket etmek gerekir ki Başkan Biden'ın yapmaya çalıştığı da tam olarak budur."

ABD Kaşıkçı Suikastı Kaşıkçı Cinayeti Muhammed bin Selman Suudi Arabistan Joe Biden İstihbarat Raporu Jen Psaki