Bilge Yılmaz İYİ Parti'nin Enflasyonu Kontrol Altına Alma Formülünü Açıkladı

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, yüksek enflasyona ilişkin bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İYİ Parti iktidarında; enflasyon çok kısa sürede kontrol altına alınacak. Nasıl mı?" diye sordu.

"Diğer önerilerimiz ve çözümlerimiz için azkaldi.org" mesajıyla paylaştığı videodada Bilge Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Döviz-Enflasyon Sarmalında

"Uygulanan yanlış para politikaları yüzünden ülkemiz bir döviz-enflasyon sarmalına girmiş bulunmakta. Bunun neticesinde de özellikle dar gelirli vatandaşlarımız enflasyon altında reel olarak ücretlerini kaybetmekteler.

Bunun bir an önce çözülmesi ve yanlış çözümlerden ülkenin kurtarılması lazım. Bu problemin çözümü kur korumalı mevduat ya da diğer başarısız tasarımlara başvurmaktansa daha bilinen, standart ama liyakatlı kadrolar tarafından uygulanacak ciddiyet gereken bir para politikasıdır.

Merkez Bankası'nın Bağımsızlığı

Bunun için yapılması gereken iki şey var:

Birincisi, Merkez Bankası'nın bağımsızlığını anayasal güvence altına alınıp, kredibıl bir şekilde herkesin güvenebileceği, öngörebileceği bir politikaya dönmek.

Liyakat

Bunun için de ikinci gerekli şart da Merkez Bankası'nın başına ve diğer kadrolarında Türkiye Cumhuriyeti'nin bu konuda yetiştirdiği uzmanlarımızı getirmemiz gerekmektedir.

Bunları yaptıktan sonra enflasyon çok kısa bir sürede kontrol altına alınır, Türk lirasının dolar karşısındaki kaybı durur ve bizim gereksiz maceralara atılmamıza hiç gerek kalmaz. Benim söyleyeceğim şey: Çok az kaldı, bunu bir an önce halledeceğiz."

bilge yılmaz iyi parti enflasyonu kontrol altına alma formülünü açıkladı prof. dr. bilge yılmaz ekonomi