Bir İlçede Her 20 Aboneden Birinin Elektriği Kesildi

TAKİP ET

İYİ Partili Mustafa Çalıksoy, zamlardan sonra 2 ayda 2 bin 285 vatandaşın elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre Kayseri'nin Talas ilçesi Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, yılbaşında gelen zamların ardından faturalarını ödeyemeyen 2 bin 285 abonenin elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Hayat pahalılığının ve düşen alım gücünün hayatın her alanında hissedilir hale geldiğini belirterek 165 bin nüfuslu ilçede 44 bin elektrik abonesi bulunduğunu hatırlatan Çalıksoy, "Bu ülkede kime dokunsanız dert küpü. İnsanlar artık bunaldı, sıkıldı. Nefes alamıyor. Geçim derdi her yeri sarmış. Mutfaklarda yangın var. Kiloyla alım devri sona erdi ve taneyle alım devri başladı. İnsanlar faturalarını ödeyemez hale geldi. Talas ilçesinde yeni yılın ilk ayında bin 236 abonenin elektriği, faturalarını ödeyemedikleri için kesilmişti. Tablo Şubat ayında da aynı. Sıkıntı devam ediyor. Yani değişen bir şey yok" dedi.

2 Bin 286 Abonenin Elektriği Kesildi

"İndirim yaptık" şeklindeki açıklamalarının vatandaşta bir karşılığının olmadığını söyleyen Çalıksoy, "Çünkü zaten her şeye yüzde 100'leri aşan zamlar yapıldı. KDV indirimleri ile bu iş olmaz. İşte Ocak ayında bin 236 abonenin elektriği faturalarını ödeyemedikleri için kesilmişti, Şubat ayına geldiğimizde de bu acı tablo aynen devam ediyor. Şubat ayında da edindiğimiz bilgiye göre bin 50 abonenin elektrik faturalarını ödeyemedikleri için elektrikleri kesilmiş" diye konuştu.

"Bu Karanlığın Sorumlusu AKP'dir"

"Bu karanlığın sorumlusu AKP'dir" diyen Çalıksoy, "Vatandaşı bu karanlığa sürükleyen iktidar, artık sorunlara çözüm üretemez haldedir. O nedenle ülkemizin yeni ve İYİ bir iktidara ihtiyacı var. İYİ Parti iktidarında vatandaşımızı hak ettiği yaşamam kavuşacak.  Bizler her daim bu süreçte vatandaşımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

bir ilçe kayseri talas 2 bin 286 abone elektrik kesildi iyi parti Mustafa Çalıksoy Mustafa Çalıksoy