Bir Katar Uçağı Kabil Havalimanı'na İndi: Teknik Ekip Havalimanı'nın İşletmesi İçin İnceleme Yapılacak

TAKİP ET

Katar'a ait bir uçak Kabil Havalimanı'na iniş yaptı.

Katar Havayolları'na ait bir uçak, Kabil Havalimanı'na iniş yaptı. Söz konusu uçağın Kabil Havalimanı'nın yeniden faaliyete girmesi için inceleme yapacak olan Katarlı teknik ekibi getirdiği öğrenildi.

Adı açıklanmayan Katarlı bir yetkili Havalimanı'nda inceleme yapacak ekibin Kabil'e indiğini ve Havalimanı'nın işletmesi konusunda müzakerelerin sürdüğünü bildirdi.

Agece France Presse (AFP) ise söz konusu uçağın Havalimanı'nda inceleme yapacak olan teknik ekibi değil Havalimanı'nın işletmesini görüşecek olan heyeti taşıdığını yazdı.

Taliban Kabil Havalimanı'nın İşletmesi Konusunda Türkiye ve Katar'la Görüşüyor

Daha önce Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Taliban'ın Kabil Havalimanı'nın işletmesi konusunda Türkiye ve Katar'la görüştüğünü açıklamıştı.

Benzer bir açıklama ABD'den gelmiş ve Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Kabil Havalimanı konusunda Türkiye ve Katar'la görüştüklerini söylemişti.

Bunun yanında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olağanüstü toplanarak Kabil Havalimanı'nın hızlıca ve güvenli biçimde açılmasını talep eden bir kararı kabul etmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bu açıklamaları doğrular bir açıklama yaparak Taliban'ın Türkiye'den Kabil Havalimanı'nı işletmesini istediğini belirtmişti.

Bir Katar Uçağı Kabil Havalimanı'na İndi Teknik Ekip Havalimanı'nın İşletmesi İçin İnceleme Yapılacak