BİST'ten Yatırımcılara Sert Uyarı: İşlemler İzleniyor Uygun Olmayanlar Hakkında İnceleme Başlatılacak

TAKİP ET

Gece yarısı kararnamelerinin piyasalarda yarattığı güvensizlikten dolayı Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi güne yüzde 6,65 düşüşle başladı, işlemler geçici olarak durduruldu. İşlemler saat 10.30'da tekrar başladı ancak düşüşün yüzde 7'yi aşması sonrasında işlemler ikinci kez durduruldu. İşlemler 11.08'de tekrar başladı. Durdurma işlemlerinden sonra BİST'ten açıklama geldi.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alındığı ve İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılma kararının verildiği gece yarısı kararnamelerinin piyasalarda yarattığı güvensizlikten dolayı Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi güne yüzde 6,65 düşüşle başladı, işlemler geçici olarak durduruldu. İşlemler saat 10.30'da tekrar başladı ancak düşüşün yüzde 7'yi aşması sonrasında işlemler ikinci kez durduruldu. İşlemler 11.08'de tekrar başladı. Durdurma işlemlerinden sonra BİST'ten açıklama geldi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Piyasalarımızın etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen piyasada gerçekleştirilen işlemler gözetim faaliyeti kapsamında anlık/sürekli izlenmekte olup, kuruluşların ve yatırımcıların mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur. Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

borsada işlemler geçici olarak durduruldu lira eriyor erdoğan ağbal son dakika açıklama