Borsa İstanbul, Yabancı Satışlarının Hızlanmasıyla Sert Düşüş Yaşadı

TAKİP ET

Borsa İstanbul, yabancı satışlarının hızlanmasıyla sert düşüş gösterdi.

Küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik iştah gerilemeye devam ederken, Borsa İstanbul, hafta ortasında yabancı satışlarının hızlanmasıyla sert düşüş yaşadı.

Güne yatay bir başlangıç yapan BIST100 endeksi, öğleden sonra yer alan bölümde satışların hızlanmasıyla birlikte yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti. 

Satışların daha çok sanayi hisselerinde ağırlık kazandığı ve yüzde 5'lik bir düşüş yaşandığı gözlemlenirken, bankacılık endeksindeki kayıp ise yüzde 2 dolaylarında gerçekleşti. Satışların daha çok yabancı kurumlar üzerinden gerçekleşmesi dikkat çekti.

Ünlü&Co analistleri tarafından yayımlanan raporda, "167 dolar ve 164 dolar, BIST 100 için dikkat edilmesi gereken ana destek seviyeleri. Mart ayında yaşanan büyük düşüş sonrasında 167-178 dolar bandında dengelenme çabası ile geçildi. Bugüne bakıldığında BIST yeniden 167 dolara geri geldi. Bu destekler belirttiğimiz 1.354 ve 1.330 seviyeleridir. Bu destek bölgelerinin kırılması Mart ayında yaşanan düşüş dalgasının devamı şeklinde bir düşüş dalgası başlatabilir" değerlendirmesi yer almıştı.

borsa istanbul düşüş sert düşüş değer kaybı sanayi endeksi bankacılık endeksi yabancı satışları etkisiyle sebebiyle bist100 yüzde 3 yüzde 5 kayıp