Borsa İstanbul'da Uzun Bir Aradan Sonra Bir İlk Yaşandı: Halka Arz Edilen Hisse Çakıldı

TAKİP ET

Borsa İstanbul'da bir buçuk yılın ardından ilk kez, halka arz edilen bir şirketin hissesi çakıldı.

Borsa İstanbul'da GWIND koduyla bugün işlem görmeye başlayan Galata Wind hisselerinde bir buçuk yılın ardından bir ilk yaşandı. GWIND hisseleri halka arz edildikten sonra ilk gün arz fiyatının altına düştü.

Saat 10.00 itibariyle yüzde 6 düşüşle 4,75 seviyesine gerileyen GWIND hissesinde bu durumun ardından devre kesici çalıştı.

Devre kesicinin ardından tekrar başlayan işlemler sonrası GWIND hisseleri, alımlarla birlikte yüzde 10'a yakın değer kazandı ve halka arz fiyatını aşmayı başardı. Saat 12.02 itibariyle 5,56 dolaylarından işlem görüyor.

Borsa İstanbul'da bir buçuk yıldır halka arz edilen hisseler, ilk işlem günü tavan yapıyordu. Öte yandan, iyimser hava için gerekli olan 1400 puanlık baza bir türlü ulaşamayan Borsa İstanbul, altına düşmesi durumunda daha kötü sonuçlar doğuracağı beklenen 1300 puanlık alt desteğin sınırlarında bulunuyor.

borsa istanbul ilk yaşandı gerçekleşti bir buçuk yıl ardından sonra halka arz hisse çakıldı düştü arz fiyatının altına taban tavan puan değer kaybetti seviye