Borsada Sert Düşüş

TAKİP ET

Küresel çapta borsalarda yaşanan satış trendine Borsa İstanbul da eşlik etti. Günlük düşüş yüzde 4'ü aşarken BİST 100, 1.500 puanın altına geriledi.

BİST 100'de günlük değer kaybı yüzde 4.50'ye ulaştı ve 1467.00 seviyesine geriledi. Analistler, borsadaki satışı, aşırı fiyatlamaların ardından gelen düzeltme hareketi olarak yorumladı. Analistler ayrıca ABD'de görüşmeleri süren ekonomik destek paketinin senatodan geçme süresinin beklenenden çok daha uzun sürmesinin de piyasaları fiyatladığını ifade etti.

Çin virüsü salgınının patlak vermesiyle borsada yaşanan sert düşüşü yükselen bir trend takip etti. Ağustos ayında kısa bir düşüş trendinin ardından Borsa İstanbul istikrarlı bir yükselişle tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Ocak 2020'de 1245.00 seviyesine ulaşmasının ardından BIST 100 endeksi tarihi zirvesine ulaşmış ancak salgın ve farklı siyasi nedenler bu yükselişin önüne geçmişti. Salgın sonrasında ise endeks, art arda rekorlarla yeni zirvesini geçtiğimiz günlerde 1582.00 seviyesine taşımıştı. 

 

borsa sert satış düşüş borsa istanbul hisse