Brent Petrol Düştü: Dolarda Yükseliş Sürüyor

TAKİP ET

Küresel piyasalarda dalgalanma sürüyor.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgaliyle birlikte 98 dolardan 130 dolara kadar yükselen brent petrol, 4 aydır yaşadığı dalgalanmaların ardından 105 dolar seviyesine kadar indi.

Brent petrolde yaşanan düşüş, dün beklenen benzin zammının iptal olmasına neden oldu.

Benzine Yapılan Zam İptal Edildi

Dolar Yükseliyor

BDDK kararının ardından dolar kuru 17,30 seviyesinden 16,60 seviyesine kadar geri çekilmişti. Düşüşün BDDK kararıyla ilgisi olmadığını açıklayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Merkez Bankası'nın piyasaya müdahale ettiğini ve tüm bankacılık sisteminde 8 milyar dolar kaldığını söylemişti.

İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan BDDK Kararına İlişkin Açıklama: Elde Kalan 8 Milyar Dolar


Gazeteci Erdal Sağlam ise Ankara'da dolar kurunun en geç bayramdan sonra 17 lirayı aşacağına yönelik beklenti olduğunu ifade etmişti. Dün 17 lirayı aşan dolar kuru 17,20 seviyesine ulaştı.

Altın Yükseliyor

BDDK kararının ardından 1020 liradan 963 liraya kadar düşen gram altın ise bu sabah yaşanan değer artışıyla birlikte 978 liraya kadar yükseldi.

Ons altının fiyatı ise 1766,45 dolar seivyesinde işlem görüyor. Ons altın düşüş trendinde olmasına karşın gram altının fiyatı, dolar kurundaki yükseliş nedeniyle yükseliş eğiliminde.

brent petrol dolar kuru altın gram altın düştü çıktı yükseliyor 17 20 ons altın döviz