Brüksel'de Erdoğan-Macron Görüşmesi Sona Erdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel'de gerçekleşen NATO Zirvesi dahilinde Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la görüşmesi sona erdi.

Erdoğan ve Macron arasında yapılan kritik görüşmenin yaklaşık 52 dakika sürdüğü öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar iştirak etti.

Görüşme sonrasında ilk açıklamayı yapan Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Erdoğan'a NATO müttefiklerinin ortak stratejilerini açıklığa kavuşturmasının gerekliliğini hatırlattım" dedi. 

Zirve'de bir araya gelen, İttifak'ın üyesi 30 ülkenin liderleri NATO'nun gelecek 10 yılını belirleyecek olan ortak stratejilerini ve ikili ilişkileri görüşecek. Masada Rusya ve yeni yükselen Çin tehdidinin yanı sıra gelişen askeri teknolojier ve NATO'nun Afganistan'dan çekilme süreci de bulunuyor.

Erdoğan'ın dosyası ise epey dolu. Biden ile görüşmesi önem olarak NATO Zirvesi'nin de önüne geçen Erdoğan Brüksel'e hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda dikkat çekici açıklamalarda bulunmuş, Çin ile swap anlaşmasının hacminin genişletildiğini açıklamış ve Biden ile yapacağı görüşmede konuşacağı konular hakkında bilgi vermişti.

Brüksel'de Erdoğan Macron Görüşmesi Başladı