Bu Gözyaşları Ukrayna'dan: Bugün Ruslar Annemi Öldürdü

TAKİP ET

Rus işgalciler tarafından annesi öldürülen bir Ukraynalı kadının sözleri sosyal medyada viral oldu.

Rusya, uluslararası hukuku ihlal ederek Ukrayna'ya topyekün bir saldırı başlattı. Ukrayna şehirlerini bombalayan Ruslar sivil-asker ayrımı yapmadan tüm Ukraynalıları hedef alıyor. Rus işgaline ilişkin tüm sıcak gelişmeleri TamgaTürk'ün canlı blogundan takip edebilirsiniz. 

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı


Dün Instagram'da paylaştığı videoda gözyaşlarıyla başına gelenleri anlatan Ukraynalı kadının videosu saatler içerisinde 8 milyondan fazla kez görüntülendi.

"Bugün Ruslar canımdan çok sevdiğim annemi öldürdü!" diyerek gözyaşı döken Ukraynalı kadın,  sabah saatlerinde köylerini bombalamaya başladıklarını, askeri üssün havaya uçurulduğunu, şok dalgasıyla camdan düştüğünü, evlerinin sallandığını ve elektriklerin gittiğini söyledi.

Para çekerek yiyecek almak için şehre gittiklerini belirten kadın, Kharkiv'den eve döndükleri sırada Rus tanklarının yolu kapattığını, ateş açılması üzerine girdikleri ara sokakta kendilerini durduran 18-20 yaşlarında iki Rus askerinin annesini kurşuna dizdiklerini ifade etti.

Defalarca "ateş etmeyin" diye bağırmasına rağmen Rus askerlerinin ateş ettiğini ve annesini başından vurduklarını belirten kadın, annesi Irina Perlifon'un öldürüldüğünü ve öksüz kaldığını söyledi. 

"Bu hayatta benim için büyük bir örnek olan, kimseye hiçbir şey yapmayan, çok iyi niyetli bir insan olan annem..." diyerek gözyaşları döken kadın, "Rus ordusu Kharkiv'de sivilleri öldürüyor!"diyerek dünyaya seslendi.
        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Karolina 'питомник' сао/кв (@karolisha_8)'in paylaştığı bir gönderi

ukrayna rusya işgal Irina Perlifon annemi ruslar öldürdü gözyaşları