Bulgarlar, Edirne'ye Alışveriş Seferi Düzenliyor

TAKİP ET

Türk lirasının hızla değer kaybetmesiyle beraber paraları Türk lirasına göre 6 kat değerli hale gelen Bulgarlar, Edirne'ye alışveriş için akın etmeye başladı.

Türk lirasının değerinin erimesiyle Bulgar levası 5.74 liraya ulaştı. Bunu fırsat bilen Bulgarlar, Edirne'deki Ulus Pazarı'na akın etti. Bulgarların aldıklarını taşımakta zorlandıkları, bagajlarında yer kalmadığı görüldü.

Her Cuma günü Edirne'de kurulan ve 'sosyete pazarı' olarak adlandırılan Ulus Pazarı'na gelen Bulgar vatandaşları, pazarı adeta talan ederken aldıkları ürünleri taşımakta zorluk çektikleri görüldü.

Türk lirasındaki hızlı erime ve dövizin TL karşısındaki hızlı yükselişi nedeniyle Türk vatandaşları için hayat pahalılanırken Edirne'deki pazarda ürün satmak için İstanbul'dan gelen esnaflar olduğu da görüldü. Esnaflar, Bulgar vatandaşlarının alışveriş yapmak için Edirne'yi tercih etmeleri nedeniyle İstanbul esnafının da Cuma günleri Edirne'ye geldiğini belirtti.

Bulgar vatandaşları özellikle sabahın erken saatlerinde yerli halktan daha kalabalık bir şekilde Edirne'ye akın etti. Bulgarlar giyimden, kozmetiğe, temizlik ürünlerinden gıdaya hemen hemen tüm kalem ürünlerden poşet poşet aldı.

bulgaristan bulgarlar ekonomi edirne alışveriş pazar ulus pazarı