Çalışma Bakanı Bilgin 1 Mayıs'ta Sözünü Verdiği Müjdeyi Neden Açıklamadı? İbrahim Kahveci Yazdı

TAKİP ET

Gazeteci İbrahim Kahveci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 1 Mayıs müjdesini neden açıklamadığını yazdı.

Karar'daki köşesinde "La kasada para yok" başlıklı bir yazı kaleme alan İbrahim Kahveci, emekli maaşlarının 2022'de net yüzde 42,2 artışla 6 bin 167 liraya çıktığını belirterek bu nedenle SGK prim ödeme gelirlerinin düştüğünü ve SGK'nin prim ödeme gelirlerinin emekli maaşlarına yetmediğini kaydetti.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin 1 Mayıs'ta Açıklayacağını Söylediği Sürprizi Açıklamadı


2022 yılında prim gelirinin emekli maaş ödemelerini dahi karşılamadığını belirten Kahveci, "Böylece yılın ilk iki ayında Hazine’den SGK’ya aktarılan kaynak tutarı 65,6 milyar liraya çoktan ulaştı bile" dedi.

Bu durumun sürmesi halinde SGK'ya 2022 yılında 395 milyar lira aktarılması gerekeceğini belirten Kahveci, "1 Mayıs İşçi Bayramı’nda emekliye müjde açıklamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak denildi ama bir müjde gelmedi. Sebebi sanırım yukarıda verdiğim rakamlarda gizli. Çünkü kasada para yok..." ifadelerini kullandı.

SGK verilerinin emeklilerin maaşlarına zam ya da ikramiye artışına imkan olmadığını gösterdiğini belirten Kahveci yazısında "Diyeceksiniz ki, Hazine’den ödeme yapılsın. Zaten mevcut durumda bile Hazine’den 400 milyar liraya yakın aktarılması gereken bir kaynak söz konusu... İyi ama o para da kasada yok. O zaman ne olacak? Veriler fakirliğe mahkum olduğumuzu gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

çalışma ve sosyal güvenlik bakanı vedat bilgin 1 mayıs sözünü verdiği müjdeyi açıklamadı sürpriz ibrahim kahveci yazdı karar