Çalışma Bakanlığı: Patron, Aşılanmayan İşçiden Haftada Bir PCR Testi İsteyebilir

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 6 Eylül'de başlayacak olan PCR uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen resmi yazı ile işverenlerin işçileri iş yerinde karşılaşabilecekleri sağlık riskleri ve önleyici tedbirler konusunda bilgilendirmekle görevli oldukları belirtildi.

Tüm iş yeri sahiplerinden Çin Virüsü'ne karşı aşılarının tamamını yaptırmamış işçilerin yazılı olarak bildirilmesi istenirken "Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin Kovid-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir" denildi.

Bunun yanında resmi yazıda "Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından istenebilecek, test sonuçları gerekli işlemler yapılmak üzere işyerinde kayıt altında tutulacaktır" ifadelerine yer verildi.

PCR Genelgesi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile birlikte aşılarını yaptırmamış olan öğretmen, kantin çalışanı ve öğrenci servisi personeli ve benzeri tüm personeline haftada 2 defa PCR testi yaptırma zorunluluğu getirilmiş, bunun yanında birçok alana giriş için PCR testi zorunlu kılınmıştı.

Bunun yanında Türk Hava Yolları (THY) de aşılanmamış iç hatlar yolcularından 6 Eylül Pazartesi günü itibarıyla PCR testi isteneceğini açıklamıştı.

Çalışma Bakanlığı Patron Aşılanmayan İşçiden Haftada Bir PCR Testi İsteyebilir