Cem Küçük: Fiyatlar Azaldı, Gerçekten Bir 'Oh' Dendi

TAKİP ET

Yandaş yazar Cem Küçük, KDV indirimiyle vatandaşın "oh" dediğini iddia etti.

Türkiye gazetesindeki köşesinde yayımladığı "Gıdada herkes aynı şeyi söylüyor" yazısında temel gıda maddelerindeki KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesiyle fiyatların bir nebze de olsun azaldığını iddia eden yandaş yazar Cem Küçük, "Dünkü Türkiye ve Hürriyet gazetelerinde benzer haberler vardı. Gerçekten bir 'oh' dendi..." dedi.

"Ancak başka iddialar da var... Türkiye’nin değişik yerlerinden yazan vatandaşlar aynı şeyi söylüyorlar. Mesela Sakarya’dan bir vatandaş bir hafta önce 19 liraya aldığı bademin 21,5 lira olduğunu yazıyor" diyen Küçük, şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum’dan bir okuyucu beşli olarak 12,5 liraya aldığı bisküvinin dörtlü olarak 11 liraya düştüğünü söylüyor. Yani ince hileler var.

Balıkesir’den bir izleyici 48 liraya aldığı peynirin 52 lira olduğunu söylüyor... Öğrenmek istedikleri yüzde 7’lik indirimin nereye gittiği!.."

Türkiye'de TÜİK rakamlarına göre bile enflasyonun yüzde 50'ye dayandığını, müthiş bir süratle pahalılaşmanın sürdüğünü unutan Küçük "Biz de öğrenmek istiyoruz. Marketler KDV indirimini önceden öğrenip zam yaptı ve sonra KDV’yi düşürerek fiyatları ayarladıysa bu aleni hırsızlık!" dedi.

Gıdada KDV İndirimi Etkisini Gösteriyor: Peynire Şimdilik Zam Gelmedi

Temel Gıda Maddelerinde KDV İndirimi Fiyatlara Yansıtıldı

cem küçük kdv indirimi gerçekten oh dendi memes tamgaturk