Cem Yılmaz: 'Günaydın'ın Arapçası Ne? İstiklal'de Yürüyeceksen Lazım Artık

TAKİP ET

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, İstanbul'un yeni "silueti"ne yönelik dikkat çekici bir dokundurma yaptı.

Star TV'de yayımlanan Ercan Saatçi ile "Çok Akustik" programına ünlü komedyen Cem Yılmaz ve ünlü aktör Zafer Algöz konuk oldu.

Programda Cem Yılmaz'ın Netflix'te yayımlanan ve Zafer Algöz'ün rol aldığı Erşan Kuneri dizisinden bahsedildi. Ercan Saatçi'nin de katkı yaptığı dizinin şarkılarının yanı sıra pek çok bilindik şarkı ve türkünün söylendiği program eğlenceli anlara tanık oldu.

Kemani Haydar Telhüner

Ercan Saatçi'nin Zafer Algöz'e dedesi Kemani Haydar Telhüner'e ait şarkıları sorması üzerine Algöz, dedesinin hayat hikayesine değindi. Kemani Haydar Bey'in İstanbul'un Zeki Müren, Hamiyet Yüceses, Müzeyyen Senar gibi isimlerle birlikte sahne aldığını belirten Algöz dedesinin babasına sık sık "Tünel'de Ermeni bir arkadaşım var, ondan bize keman teli ve reçine al" dediğini, evden çıkarken "Tıraş ol, temiz kumaş pantolonun, gömleğin, kravatın olsun. Tanıdıklara rastlarsan bizi mahcup etme evladım" dediğini söyledi.

"'Günaydın'ın Arapçası Ne?"

Babasının "O zaman İstanbul'da caddeye bir çıkardın herkes birbirine 'Günaydın' derdi" dediğini belirten Algöz'ün sözünü Cem Yılmaz "'Günaydın'ın Arapçası ne? Beyoğlu'na çıkacaksan diye sordum" diyerek kesti. Cem Yılmaz, "İstiklal'de yürüyeceksen lazım olur diye söyledim" diye konuştu.

İstanbul'daki Arap nüfusunun bilhassa belli bölgelerde giderek artması, gazeteci Fatih Altaylı ve Nagehan Alçı arasında tartışmaya neden olmuştu.

Fatih Altaylı'dan Nagehan Alçı'ya Cevap: Beyoğlu'nda Yürürken Duyacağınız Tek Yabancı Lisan Arapça

cem yılmaz günaydın arapçası ne istiklal yürüyeceksen lazım artık