CHP'den İktidara Doğal Gaz Çağrısı: Aralık ve Ocak Ayında Hiçbir Eve Fatura Göndermeyin

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sırasında basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidara dikkat çekici bir çağrı yaptı.

Kürtçü Terör Örgütünün Saldırıları

Basın açıklamasının başında Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'nin saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımız için taziye dileklerinde bulunan Öztrak, "Ne yazık ki biri çocuk üç vatandaşımızın yaşamını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrendik. Yaşamdan koparılan çocuğumuz, İzmir Milletvekilimiz Mahir Polat'ın da yeğeni... Kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımız da var. Yine Kilis’teki saldırıda, 1 askerimiz ve 7 polisimiz yaralandı. Yaralı vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. Allah Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde operasyon yürüten Mehmetçiklerimizin ayağına taş değdirmesin" dedi.

"Sarayın Kibir Hastalığıyla Malul Kişisi"

Yüksek enflasyon için "bir numaralı halk düşmanı" diyen Öztrak, Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Öztrak, "Sarayın kibir hastalığıyla malul kişisinin, bilerek, isteyerek azdırdığı bu korkunç halk düşmanı karşısında, 85 milyon vatandaşımız, ayakta kalma mücadelesi veriyor. Sarayın besleyip, büyüttüğü enflasyon canavarı, hayat pahalılığı oldu. Maaşları, ücretleri ezdi geçti. Masadaki ekmeğimize, kâsedeki çorbamıza, kursağımızdan geçecek bir lokma peynire, zeytine, yumurtaya göz dikti. Ülkemizde; tarladan sofraya uzanan çok büyük bir yangın var" diye konuştu.

"Böyle Giderse Bu Millet Ne Yer, Ne İçer?"

Bugün açıklanan Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi'ne değinen Öztrak, "Son bir yılda tarımsal girdi fiyatları yüzde 138 artarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Yine bu dönemde mazot yüzde 236, gübre yüzde 227, yem yüzde 145, ilaç yüzde 111 zam görmüş. Bu korkunç zamlarla çiftçinin tarlasına gitmesi, tarlaya çizik atması bile artık çok zor. Çiftçi tarlasına gidemezse besici ahırına giremezse süt üreticisi gebe hayvanlarını kesime gönderirse bu millet ne yer, ne içer? Üreticilerimiz işler böyle giderse, '5 litre ayçiçek yağı 500 lira olur' diye, şimdiden uyarıyor. Ülkeyi bu hale getirenler bir de hiç utanıp, sıkılmadan, 'Biz milletimizi enflasyona ezdirmedik' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Enerji Enflasyonunda OECD Şampiyonuyuz

Türkiye'nin yüzde 146 oranındaki enerji enflasyonuyla OECD şampiyonu olduğunu belirten Öztrak, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu, vatandaşların maaşlarıyla ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini söyledi.

Ev sahipleri ve kiracıların her gün kavga eder olduklarını belirten Öztrak, "Saray ve şürekâsı ise, sabırsızlıkla Aralık ve Ocak ayını bekliyor. Olağanüstü beceriksizliklerinin geçen sene neden olduğu, olağanüstü fiyat artışlarının, endekslerden çıkmasına umut bağlamışlar. Geçtiğimiz yıl neden oldukları enflasyon tsunamisinin, bu yıl tekerrür etmemesini umuyorlar. Sonra da taş atıp, kol yormadan, 'Enflasyonu düşürdük' diyecekler" diye konuştu.

Halka İki Ay Doğal Gaz Faturası Göndermeyin Çağrısı

Beklentilerin doğru çıkması ve yıl başından itibaren enflasyonun düşmesi ihtimaline ilişkin konuşan Öztrak, "Bu baz etkisiyle vatandaşın elektrik faturası 600 liradan 300 liraya geri düşecek mi? Vatandaşın doğal gaz faturası 2600 liradan tekrar 1000 liraya inecek mi? Hayır. Evlere gelen, doğal gaz ve elektrik faturaları düşecek mi? Hayır düşmeyecek. Benzin, mazot fiyatlar bir yıl önceki seviyesine inecek mi? Hayır inmeyecek. Peynir, et, çay, simit ucuzlayacak mı? Hayır ucuzlamayacak. Hepsinin fahiş fiyatı baki kalacak. Artmaya da devam edecek. Şu kara kışa girerken vatandaşı bir nebze olsun rahatlatmak mı istiyorsunuz? Daha önce söyledik bir kez daha söylüyoruz. Karadeniz'de çıkan doğal gazı hiç olmazsa bu kış vatandaşa ücretsiz verin. Aralık veya Ocak ayında, hiçbir eve doğalgaz faturası göndermeyin. Yaparlar mı? Belki seçim korkusuyla yaparlar" ifadelerini kullandı.

chp iktidara doğal gaz çağrısı aralık ocak ayında hiçbir eve fatura göndermeyin faik öztrak