Çiller'in Danışmanı ve Akşener'e Yakın İsim, O Sözlerin Arka Planını TamgaTürk'e Anlattı

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yıllar önce katıldığı 32. Gün programının reklam arasında söylediği sözler çarpıtılmıştı. Gündem olan görüntülerin ardından o günlerde Akşener'in en yakınında bulunan isimlerden, Başbakan Tansu Çiller'in Danışmanı Hüseyin Kocabıyık ve Akşener'in o günlerde danışmanlarından biri olan ABB Bürokratı Alparslan Yılmaz TamgaTürk'e açıklamalarda bulundu.

Özel Haber | Muhammed Âkif

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 1997 yılında, Doğru Yol Partisi ve Refah Partisi'nin kurduğu koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanı olarak katıldığı 32 Gün programında söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

"Refah-Ana Koalisyonunu Ben Yıktım"

Geçtiğimiz günlerde 32. Gün'ün o bölümünün reklam arası görüntüleri Facebook'ta sızdırıldı. Görüntülerde dönemin Refah-Yol hükümetinin İçişleri Bakanı Meral Akşener, "Ben Kadın Kolları Genel Başkanlığımda 8 ayda 45 il gezmişim. Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım. 50 kadını dökemediler. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim hep teşkilatta yürümekti. Bakanlık da oradan çıktı" diyordu.

Akşener "Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım" demesine rağmen görüntüleri sosyal medyada dolaşıma sokan AKP'li hesaplar, DYP'li Akşener'in "Refah-Yol hükümetinin ben yıktım" dediğini iddia ediyordu.

O Yıllarda Meral Akşener'e Çok Yakındı: Tansu Çiller'in Başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık TamgaTürk'e Konuştu

O yıllarda Başbakan Tansu Çiller'in Başdanışmanı olan, sonraki yıllarda AKP'den İzmir Milletvekili de olan Hüseyin Kocabıyık, Akşener'in sözlerinin çarpıtılmasına ilişkin TamgaTürk'e açıklamalarda bulundu.

Bugünlerde siyasetin çok dışında bir hayat sürdüğünü belirten Kocabıyık, "Siyasette bu tür çarpıtmalara son derece karşıyım ben. Kime yapılırsa yapılsın" dedi Görüntüleri izlediğini belirten Orada kast edilen, Biz Refah-Yol hükümetini kurmadan önce Anavatan Partisi ile Refah Partisi hükümet kurdu kuracaktı. Hiçbirimiz o hükümeti istemiyorduk, hepimiz de mücadele ettik kurulmaması için. Meral Hanım onu kast ediyor. Çünkü 'Refah-Ana' diyor, Refah-Yol demiyor. Bu çok açık" ifadelerini kullandı.

"Akşener İçişleri Bakanı Olduğu Hükümeti Nasıl Yıkacak?"

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in o röportajı verdiği sırada İçişleri Bakanı olduğunu belirten Kocabıyık, "Yani Refah-Yol hâlâ iktidardaydı. Dolayısıyla Refah-Yol demiş olamaz. Orada kast ettiği şey, Refah Partisi ve Anavatan Partisi bir hükümet kuruyorlardı, hatta Başbakanlığı Mesut Yılmaz'a vermişlerdi. Biz bu hükümetin Türkiye için faydalı olmayacağını düşündüğümüz için hepimiz bu hükümetin kurulmaması için mücadele ettik. Hepimiz mücadele ettik, Meral Hanım kadınları örgütledi... Ama 'Yıktım' dediği hükümet Refah-Yol değil. Refah-Ana'nın kurulmasına mani olduğunu söylüyor. Zaten o röportajı verdiğinde İçişleri Bakanı, nasıl yıkacak yani?" diye konuştu.

"Bu Tür Çarpıtmalar Yapana da Bir Fayda Sağlamıyor"

Bu tip çarpıtmaların siyasi hayatta bir netice vermediğini belirten Kocabıyık, "Çünkü aynı çarpıtma bunu yapana da yapılıyor. Dolayısıyla siyaset sınıfının bu tür çarpıtmalarla siyaseti gerçeklik zemininden uzaklaştırması son derece yanlıştır. Bu ölçülmüş de bir şeydir. Çarpıtmalar, bunu yapana fayda sağlamıyor. Mâşeri vicdan diye bir şey vardır. İnsanlar kökeninde hakikat olmayan bir şeyi zaman içinde hem unutuyorlar hem de bu çarpıtmayı yapan aleyhine sonuç çıkarıyorlar farkında olmadan. Kimse bunu fark etmiyor fakat mâşeri vicdan bunun çarpıtma olduğunu ortaya koyuyor ve buna maruz kalana hiçbir zarar vermiyor. Siyaset gerçeklik zemininde, gerçek argümanlarla, gerçek bilgilerle yapıldığı zaman taraftar kazandırıyor. Bu bilimsel bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Eski AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık

Bakanlığı Döneminde Akşener'in Danışmanıydı: Alparslan Yılmaz TamgaTürk'e Konuştu

İçişleri Bakanlığı döneminde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in danışmanlarından birisi olarak en yakınında bulunan isimlerden olan Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz, "Meral Hanım orada Refah-Ana diyor. Ama çarpıtılıyor. Sayın Genel Başkan'ın 28 Şubat'ta nasıl mücadele ettiğinin biz bizzat şahidiyiz" dedi.

"O Gün PÖH'lere Ağır Silahlar Dağıtıldı"

Yılmaz, şöyle devam etti:

"O zaman Emniyet Genel Müdürü'nü görevden almak istediği zaman Emniyet Genel Müdürü görevini terk etmemişti. Sayın Akşener ise atadığı ismin göreve gelmesini istiyordu. Cumhurbaşkanı onaylamıyordu fakat direndi ve atadığı ismi görevinin başına getirdi. Bunun akabinde Çevik Bir, Meral Akşener'le ilgili ağza alınmayacak hakaretler etti. 'Seni kazığa oturturum' bile dedi. Ancak Sayın Genel Başkan net tavır koydu, direndi. 28 Şubatçılara karşı o gün çatışma endişesi oluştu. O gün özel harekat polislerine ağır silahlar dağıtılarak Ankara'nın muhtelif yerlerinde konuşlandırıldı. 

"Akşener'in Kararlı Olduğu Anlaşılınca Çevik Bir Geri Adım Attı"

Tabi Meral Akşener'in kararlı olduğu anlaşılınca Çevik Bir geri adım atmak zorunda kaldı. Gece 03.30'da yeni atadığı Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik'le EGM'ye giderek kapıyı kırdırdı, Kemal Bey'i makamına oturttu. Alaaddin Yüksel'i görevden alıp Çankırı Valisi olarak atadı. Fakat bu atamaya dönemin Cumhurbaşkanı ve Çevik Bir olumlu bakmadı. Ancak Akşener kararının arkasında durdu ve atamayı yaptı. 

"Bugün Konuşanlar O Gün Masaların Altına Saklanıyordu"

Yani parçası olduğu hükümeti, bırakın yıkmayı canla başla savundu. Şu an bu lafları edenlerin hepsi o gün masaların altına saklanıyorlardı. 28 Şubatçılardan bucak bucak kaçıyorlardı, bir açıklama bile vermeye korkuyorlardı ama Sayın Genel Başkan o gün 28 Şubatçılarla dişe diş mücadele etti."

akşener meral akşener hüseyin kocabıyık alparslan yılmaz 32. gün umur birand mehmet ali birand refah-yol refah ana yol hükümeit hükümeti koalisyonu çarpıtıldı