Çin Merkez Bankası: Tüm Kripto Para İşlemleri Yasa Dışıdır

TAKİP ET

Çin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada kripto parayla yapılan tüm finansal işlemlerin yasa dışı olduğu ifade edildi.

Bloomberg'ün haberine göre Çin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama kripto para ile yapılan tüm finansal işlemlerin yasa dışı olduğu ve engellenmesi gerektiği ifade edildi.

Çin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada Bitcoin ve Tether dahil tüm kripto varlıkların resmen kabul görmeyen maddi varlıklar olduğu ve alım satımlarda kullanılamayacakları belirtildi.

Açıklamada yerel yatırım sahiplerinin denizaşırı alım satımlarda yaptıkları tüm kripto para bağlantılı finansal işlemlerin yasa dışı olduğu bildirildi.

Çinli Emlak Devi Evergrande'ın Batma İhtimali Piyasaları Sıkıştırıyor

Bitcoin'in yüzde 5,5 oranında değer kaybına yol açan söz konusu açıklamanın Çinli emlak devi Evergrande'ın batmak üzere olmasıyla ilişkilendiriliyor.

Çin hükümetinin daha önce de benzer açıklamalar yaptığı belirten Singapur'daki kripto para borsası Luno'nun başkanı Vijay Ajar, Evergrande'ın batacağı konusundaki yaygın kanaat nedeniyle piyasalarda gerginliğin daha fazla gerçekleştiği ve bu sebeple Çin Merkez Bankası'nın açıklamasının riskli varlıklardaki satışın hızlanmasına neden olabileceğini belirtti.

Tamga Türk'ün Çinli emlak devi Evergrande'ın durumuna ilişkin yayımladığı dosya haberi okumak için tıklayınız.

Çin Merkez Bankası Tüm Kripto Para İşlemleri Yasa Dışıdır