Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan Açıköğretim Sosyoloji Diploması Paylaşıp 'Kamu Hukukçusuyum' Dedi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan, sosyal medya hesabından İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden aldığı diplomayı paylaşarak "Türk Milleti adına kamu hukukçusuyum" dedi.

Yargıtay'ın Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine suç duyurusunda bulunması yeni bir kriz doğurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Ayhan Oğan, hukukla hiçbir ilgisi olmayan bir yorum yaparak Yargıtay'ın kararını savundu.

'Anayasal Skandal': Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM Üyeleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulunulmasına Karar Verdi

Cumhurbaşkanı Danışmanından Hukuku Yok Sayan 'Yargıtay' Yorumu

Daha önce çözüm süreci denilen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin neredeyse bölünmesine neden olacak süreçte "Akil Adamlar" heyetinde yer alan Oğan sosyal medya hesabından İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden aldığı diplomayı paylaşarak "Türk Milleti adına kamu hukukçusuyum" dedi. 

Sosyal medyada alay konusu olan Oğan, "Son 10 yılda, 150'den fazla ulusal ve uluslararası konferansları bizzat organize ettim, yönettim. 200'den fazla TV canlı yayınına katıldım. Hukuk Fakültesi okuyarak hukukçu olunsaydı AYM üyeleri olurdu, Türk Milleti adına kamu hukukçusuyum." dedi.

ayhan oğan aym anayasa mahkemesi cumhurbaşkanı danışmanı