Cumhurbaşkanı Zelenskiy'den Mario Draghi'ye Cevap

TAKİP ET

Rus istilasına uğrayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Mario Draghi'nin açıklamasına yanıt verdi.

  Rus diktatörü Putin, haftalar boyunca Ukrayna'yı asla işgal etmeyeceklerine ilişkin açıklamalar yapmasına rağmen ülkenin etrafına yaptığı yaklaşık 200 bin kişilik askeri yığınağın ardından Rus ordusuna topyekün taarruz emri verdi. Sivil-asker ayrımı yapmadan tüm Ukrayna'yı hedef alan Rusya'ya karşı Ukrayna ordusu ve halkı direnişini sürdürüyor. Savaşa ilişkin tüm sıcak gelişmeleri TamgaTürk'ün canlı blogundan takip edebilirsiniz. 

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı


İtalya Başbakanı Mario Draghi, sabah saatlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy ile telefonda görüşmek için sözleştiklerini ancak kendisine ulaşamadığını söyledi.

Buna cevaben resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "Bugün saaat 10.30'da Chernihiv, Gostomel ve Melitopol girişlerinde şiddetli çarpışmalar yaşandı. İnsanlar öldü. Bir dahaki sefere belirli bir zamanda Mario Draghi'yle görüşmek için harp programımı değiştirmeye çalışacağım. Bu ara Ukrayna, halkı için savaşmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. İtalyanlar Rusya'yı SWIFT sisteminden çıkartmayı öngören yaptırım teklifine karşı çıkmıştı.

Rus işgalinin ardından ABD'lilerin Lviv'e geçmesi konusunda uyardığı Zelenskiy, başkenti terk etmeyi reddetti. Zelenskiy süreci bilfiil devletin başında olarak sürdürüyor ve sık aralıklarla halka bilgi veriyor. 

ukrayna cumhurbaşkanı volodimir zelenskiy Mario Draghi italya savaş