Damat Albayrak: Döviz Kuru Benim İçin Önemli Değil

TAKİP ET

Bakan Albayrak, kendisine sorulan döviz kurları ile ilgili soruya "döviz kuru benim için önemli değil" cevabını verdi.

Türkiye'nin üç yıllık ekonomik planını içeren Yeni Ekonomik Programı açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, toplantı sonrası döviz kurlarındaki artışı soran gazetecilere, "Kur benim için hiç önemli değil, oraya bakmıyorum" yanıtını verdi. 

NTV yayınında Yeni Ekonomik Programı değerlendiren Hakan Güldağ, kendisinin Bakan Albayrak'a döviz kurlarındaki artışı sorduğunu ve Albayrak'ın da "Kur benim için hiç önemli değil, oraya bakmıyorum" dediğini aktardı. 

Güldağ, Albayrak’ın “Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum. Sanayimiz güçlü. Oraya hiç bakmıyorum. Kur artık bizim elimizde” dediğini aktardı.

Döviz Kuru Sınırları Zorlamaya Devam Ediyor

Yeni Ekonomik Programı’nın açıklamasına kısa süre kala dolar ve euroda yeni tarihi zirveler geldi. Dolar 7.8542 TL’ye kadar yükselirken, euro ise 9.1677 TL seviyesine çıktı. Çift hanelere gelen sterlin 10.1059 TL ile zirve yaptı. Dolar şu dakikalarda 7.84 TL, euro 9.16 TL, sterlin ise 10.10 TL’nin üzerinde seyrediyor.

Daha Önce de "Maaşı Dolarla mı Alıyorsunuz" Demişti

Bakan Albayrak, daha önce de Ahmet Hakan'ın programında dövizdeki artışla ilgili soruya "maaşı dolarla mı alıyorsunuz Ahmet Bey" yanıtını vermişti.