Damat Bey'i İlgilendirmeyen Kur Artışı Vatandaşın Cebini Yakıyor: Teknolojik Ürünlerin Fiyatı Son 1 Yılda Yüzde 65 Arttı

TAKİP ET

Bakan Albayrak'ın "benim için önemli değil" dediği kur artışı son 1 yılda telefon ve bilgisayar fiyatlarının % 65 artmasına sebep oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 3 yıllık ekonomik paketi açıkladığı esnada döviz kurlarının rekor artış göstermesi ve basın mensuplarının kendisine sorduğu döviz sorusuna Albayrak'ın, "Kur benim için hiç önemli değil. Ben işin o tarafına bakmıyorum" cevabını vermesi akıllara dövizdeki artışın teknolojik ürünlere yansımasının ne şekilde olduğunu getirdi.

TÜİK verilerine göre son 1 yılda ülkemizdeki akıllı telefon fiyatları %65, bilgisayarların fiyatı %67 oranında artış gösterdi. Çoğu bilgisayar, akıllı telefon ve diğer teknolojik ürünler ya da bu ürünlerin Türkiye'de montajlanan işlemci, anakart gibi birimleri yurt dışından ülkemize giriş yapması, TL ile yabancı para birimleri arasındaki farkın da yükselmesi nedeni ile bu fiyat artışları yaşandı. 

Kısacası döviz kurlarındaki artış Bakan Albayrak'ı ilgilendirmese de tüketiciyi ve hatta yurtdışından elde teknoloji sayesinde üretim ve satış yapan esnafı büyük oranda ilgilendiriyor. 

Berat Albarak Damat Maliye Bakanı teknoloji dolar Euro döviz