Davutoğlu da Erken Seçim Çağrısı Yaptı: Veda Vaktinin Geldiğini Anladınız

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yurttaşlardan helallik istemesinin ardından muhalefetten gelen erken seçim çağrıları genişleyerek sürüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" sözlerine gelen tepkiler büyüyor.

Tayyip Erdoğan'ın mezkur sözlerine İYİ Parti Lideri Meral Akşener sosyal medya hesabından yanıt vermiş, Akşener yaptığı paylaşımda "Sayın Erdoğan sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir. Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim" sözleriyle erken seçim çağrısı yapmıştı.

İttifak ortağının erken seçim çağrısını yineleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan'a cevap vermiş, "Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen" ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Millet İttifakı liderleri gibi erken seçim çağrısı yaptı. Davutoğlu, “Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız. Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz! Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek” dedi.

Gelecek Partisi Lideri, dün attığı bir Tweet'inde de "aşılıyım maskesi" skandalıyla ilgili olarak Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a seslenmiş, "Allah sizi ıslah etsin! Ülkemizin, milletimizin onurunu turiste yaranacağız diye nasıl böyle ayaklar altına alabilirsiniz? Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır!" ifadelerini kullanmıştı.

Davutoğlu da Erken Seçim Çağrısı Yaptı Veda Vaktinin Geldiğini Anladınız