Davutoğlu'nu Doğrulayan Sedat Peker: Silahlar SADAT Tarafından Organize Edildi

TAKİP ET

Son videosunda Suriye'de hangi yapılara silah sevk edildiğine dair çarpıcı iddiaları gündeme taşıyan Sedat Peker, iddiaya konu olaylardan MİT ve Genelkurmay'ı soyutlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu doğrulayarak bütün okların yeniden SADAT'a dönmesine neden oldu.

Yayımladığı videolarla ülke gündemini belirleyen organize suç örgütü Sedat Peker, video serisinin 8. bölümünde dile getirdiği Suriye'ye ilişkin iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu doğrulayan bir sosyal medya paylaşımında bulundu.

Son videosunda kendisinin Suriye'de savaşan Türkmenlere yardım gönderdiğini ancak kendisinin adının kullanıldığı bir SADAT organizasyonuyla El Nusra'ya da silah sevk edildiğini itiraf eden Peker'in bu açıklamaları Habertürk'te yayımlanan Teke Tek programının konuğu Davutoğlu'na yöneltildi. Davutoğlu ise söz konusu iddiaların kendisinin Başbakan olduğu döneme değil, sonrasına ilişkin olduğunu ve kendisinin döneminde SADAT'ın hiçbir etkisinin olmadığını kaydetti. Öte yandan Gelecek Partisi lideri, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT'in de bu ve benzeri iddialara konu faaliyetlere asla bulaşmadığını ifade etti.

Davutoğlu'nun canlı yayında bu sözleri sarf etmesinin hemen ardından Peker, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Davutoğlu'nu doğruladı. Peker'in ilgili paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Davutoğlu’nun söylediği çok doğru. Videoda da söylediğim gibi, benim üzerimden giden silahlar SADAT tarafından organize edildi. Genelkurmayın ve MİT’in bu organizasyonda bir dahilliği yoktur."

sedat peker ahmet davutoğlu suriye el nusra sadat gelecek partisi teke tek fatih altaylı genelkurmay mit mit tırları