Denizli'de de Ekmeğe Zam Yolda

TAKİP ET

Maliyet artışları nedeniyle yurdun her bölgesinde temel gıda maddelerine zam gelmeye devam ediyor.

Maliyet artışlarını gerekçe gösteren Denizli Fırıncılar Odasının talebi üzerine Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu komisyon, oy birliğiyle yeni fiyatı onayladı.

Alınan kararla birlikte Denizli'de 210 gram ekmeğin fiyatı 3 liraya yükseltildi. Zamlı fiyat, Ticaret Bakanlığının onayının ardından geçerli olacak. Bayilere ekmek fırıncılar tarafından 2 lira 40 kuruştan verilecek.

Ekmek fiyatında üretim maliyetinin yanı sıra yüzde 20'li bir bayi primi bulunduğunu belirten Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, "Artan maliyetler nedeniyle fırıncı bayi kadar kazanmıyor. Bu nedenle artık fırıncılar ürettiğim yerde kendim satarım diye düşünüyor. Bundan sonra kendisi daha çok satışa yönelecek. Eskiden bir kasa ekmek isteyene hemen araçla teslim ediliyordu. Artık dağıtım da bir düzene girecek. Maliyeti yükselten her uygulama yeniden düzenlenecek" dedi.

"Girdi maliyetleri durmadan yükseliyor" diyen Karadaban, "Un, elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Asgari ücrete gelen zam ek maliyet getirdi. Mayayı en son 165 liraya alıyorduk şimdi 275 lira oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi bizim için uygun fiyatta un temin ediyordu. Fakat arzı ihtiyacı karşılamıyor. Mecburen piyasadan da un alıyoruz. Burada fiyatlar çok fazla. Piyasa fiyatları TMO'nun avantajını tamamen ortadan kaldırıyor. Dağıtım maliyetimiz var, amortisman giderleri var" şeklinde konuştu.

denizli de ekmeğe zam yolda