Deprem Bölgesinde Vergi, Resim ve Harç İstisnalarına Ek Süre

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle vergi, resim, harç istisna belgeleri ve belgesiz ihracat kredilerinin istisnadan yararlanma sürelerini yıl sonuna kadar uzatma kararı aldı.

Ticaret Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle vergi, resim, harç istisna belgeleri ve belgesiz ihracat kredilerinin istisnadan yararlanma sürelerini yıl sonuna kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İhracat, Transit Ticaret, İhracat Sayılan Satış ve Teslimler ile Döviz Kazandırıcı Hizmet ve Faaliyetlerde Vergi, Resim ve Harç İstisnası Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile yürürlüğe girdi.

Karara göre, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle merkezi veya üretim tesisleri Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da yerleşik olan firmaların vergi, resim, harç istisna belgelerinin ve belgesiz ihracat kredilerinin istisnadan yararlanma süreleri 31 Aralık 2023'ten önce sona eriyorsa, bu süreler 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacak. Bu kapsamda, ihracat taahhüt hesabı henüz kapatılmamış vergi, resim, harç istisnası belgeleri ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce kullanılmış belgesiz ihracat kredileri de uzatılmış olacak.

Elektronik ortamda düzenlenen vergi, resim, harç istisna belgeleri için Bakanlık, belgesiz ihracat kredileri için ilgili banka tarafından resen, fiziksel ortamda düzenlenen vergi, resim, harç istisna belgeleri için ise firmaların Bakanlığa müracaatları üzerine Bakanlık tarafından ilave süre verilmek suretiyle söz konusu süreler 31 Aralık 2023'e kadar (bu tarih dahil) uzatılmıştır.

Ayrıca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da merkezi veya üretim tesisleri olmamakla birlikte bu illerde istisnaya konu faaliyetleri gerçekleştiren vergi, resim, harç istisnası belgesi sahibi firmalar da tebliğde belirlenen diğer koşulları karşıladıkları takdirde 31 Aralık 2023'e kadar Bakanlığa müracaat ederek belirtilen ek süre imkanından faydalanabilecekler.

ticaret bakanlığı deprem vergi Harç