DEVA Partisi Kaynama Noktasında: Ardı Arkası Kesilmeyen İstifaların Nedeni Ne?

TAKİP ET

DEVA Partisi'ni sarsan istifaların gerçek nedeni ne?

Kuruluşunun ardından hızla teşkilatlanarak lideri Ali Babacan'ın uzlaşmacı dili üzerine oturan saha çalışmalarıyla dikkat çeken DEVA Partisi, Ocak ayında yapılan 12 anketin ortalamasına göre yüzde 3,08'e kadar yükselmişti. Buna karşın Şubat ayından itibaren düzenli bir düşüş yaşayan DEVA Partisi, Şubat ayında yapılan 11 anketin ortalamasına göre yüzde 2,81'e, Mart ayında yapılan 13 anketin ortalamasına göre yüzde 2,70'e ve Mayıs ayında yapılan 16 anketin ortalamasına göre yüzde 2,41'e kadar indi.

Teşkilatlanmasını halen tam olarak tamamlamamış olan DEVA Partisi, son aylarda ve bilhassa son haftalarda istifalarla sarsılıyor.

10 Mayıs'ta Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel görevlerinden ve partiden istifa ettiğini duyurmuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel İstifa Etmişti: DEVA Partisi'nde Yeni Görevlendirme


Aradan çok geçmeden, 13 Mayıs'ta, DEVA Partisi Hatay il teşkilatında pek çok yönetici istifa ederek partiden ayrıldı. İstifayı aktaran DEVA Partisi Hatay kaynakları "DEVA Partisi Hatay teşkilatı dağılmıştır" yorumunda bulunmuştu.

DEVA Partisi'nde Toplu İstifa: Birçok Yönetici Partiden Ayrıldı


Bunun ardından da istifalar durmamış, 10 Haziran'da DEVA Partisi Muğla il yönetimi toplu olarak istifa etmiş, istifa açıklamasında "partinin teşkilatlanma biriminin liyakat çizgisi" işaret edilmişti.

DEVA Partisi'nde Deprem: Muğla İl Yönetimi Toplu Olarak İstifa Etti


Son olarak ise dün, DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay istifa ettiğini duyurdu.

DEVA Partisi Ordu İl Başkanı İstifa Etti

İstifaların Nedeni Ne?

DEVA Partisi Muğla il yönetiminin istifa açıklamasında "Partimizin teşkilatlanma biriminin liyakat çizgisinin hayallerimiz ve inancımız ile aynı yolda olmadığını fark ettik. Üzülerek gördük ki esas menfaatler ülkemizin çıkarına değilmiş" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca Ordu İl Başkanı Öktenay da istifa açıklamasında 10 ilçe başkanını atamış ve 8 ilçenin kongresinin yapılmış, hatta Ordu ilinin yüzde 80'inden fazla kısmında parti teşkilatlanmasının tamamlanmış olmasına karşın genel merkezin il kongresi için herhangi bir tarih vermediğini belirtmişti. Öktenay açıklamasında "Bu ve benzeri durumlar bizlerin çalışma azmini düşürmekte, teşkilatı diri tutmamızı zorlaştırmakta ve çalışma anlayışımıza uyuşamamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Sadullah Ergin'e Yakın Olmayan Yöneticilere Ağır Mobbing

DEVA Partisi kaynaklarının TamgaTürk'e aktardığı bilgilere göre Öktenay'ın yaptığı açıklama, DEVA Partisi Genel Merkezi'ndeki "belli isimlerin" tavırlarını anlatmak konusunda oldukça nahif. Kaynakların aktardığına göre Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in sevmediği ya da yakın olmadığı il yöneticilerinin faaliyetleri engelleniyor ve muhtelif şekillerde mobbing uygulanıyor.

Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay örneğinde, Öktenay'ın aylar süren yoğun bir gayretle şehir genelinde parti teşkilatlanmasını neredeyse tamamen gerçekleştirdiği, ilçe kongreleri ve il teşkilatlanması için gereken pek çok masraf yapılmasına karşın parti faaliyetlerini yasal olarak daha rahat biçimde sürdürebilmesi için gereken il kongresinin yapılmasına Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in maksatlı olarak engel olduğu belirtiliyor.

Sadullah Ergin İl Başkanlarını Neden Hedef Alıyor?

Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in belli il teşkilatlarını özellikle hedef aldığı, kendisine yakın olmayan ya da hazzetmediği isimlerle yakın olan il başkanlarının faaliyetlerine engel olduğu, mobbing uyguladığı ve istifaya zorladığı belirtiliyor. Öyle ki istifa eden il başkanlarının yerine yenisinin atanması sadece "saniyeler" alıyor.

Ercan Öktenay dün öğle saatlerinde istifasını duyurmuştu. Yeni Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen'in göreve getirilmesi ise hemen öğleden sonra oldu. Zira, iddiaya göre, Teşkilatlardan Sorumlu Sadullah Ergin'in yeni il başkanı (Erkan Türkmen) zaten hazırdı ve Öktenay'ın istifa etmesi bekleniyordu.

DEVA Partisi Nereye Gidiyor?

DEVA Partisi kaynaklarının TamgaTürk'e aktardığına göre pek çok il teşkilatındaki durum geride bıraktığımız haftalarda Ordu, Muğla veya Hatay'da olduğundan pek farklı değil.

İlerleyişi bir mobbing baskısı nedeniyle duran ve düşüşe dönüşen DEVA Partisi'nde yeni istifaların gelebileceği iddia ediliyor.

deva partisi kaynama noktasında ardı arkası kesilmeyen istifaların nedeni ne ercan öktenay erkan türkmen ordu il başkanı istifa mobbing