Devlet Bahçeli Tamer Karadağlı'yı Tebrik Etti

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tamer Karadağ'lı arayarak tebrik etti.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü Nihal Yalçın'a veren Tamer Karadağlı, Yalçın'ın konuşması esnasında sıkıldığını belli eden tavırları ve ödülü Yalçın'ın konuşmasını keserek vermesi nedeniyle tepki çekmişti.

O anlarda ödülü alan Yalçın geriye dönerek "Kim verdi ödülü? Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?" diye sormuş, Karadağlı ise "Ödülünüzle birlikte konuşun diye" demişti. Nihal Yalçın ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Lütfen Tamer' in önüme geçmesine izin vermeyin! Bu gece benim gecem!" ifadelerine yer vermişti.

Kendisine yönelen tepkiler sonrasında TV8 canlı yayınında açıklama yapan Tamer Karadağlı "Terbiyesizlik yapmadım. Dönüp bana ‘Sus mu diyorsun’ dedi. Ben de 'Hayır ödülünüzü alın onunla konuşun' dedim. Çünkü zafer konuşmaları ödülle yapılır. Ben bu kadar ciddiye almadım olanları. Ben hiçbir şey söylemedim, linç yemeye başladım. Sonra ona sahip çıkmaya başladılar. Demek ki ona sahip çıkanlar başka insanlar. Oyunculuğuma laf edenleri ciddiye almıyorum. Orada konuşma uzadığı için sıkılmış olabilirim. Kendi meslektaşlarını aşağılaması benim hoşuma gitmedi. Organize bir şekilde linç girişimi var" diye konuşmuştu.

Bunun yanında Karadağlı "Ben Nihal Yalçın’ı sadece oyuncu kimliğiyle değerlendiriyorum. Benim sevdiğim bir oyuncu. ‘Kadınların konuşması bastırılıyor’ denildiğinde olayın içeriğine bakmaya başladım. Yalçın’ın paylaşımlarına bakmaya başladım. ‘Selahattin Demirtaş’a özgürlük’ falan demiş. Demirtaş ‘Öcalan’ın heykelini dikeceğiz’ dedi hanımefendi bunu mu savunuyor? Pervin Buldan falan da ona sahip çıkıyor. Türk ordusuna silah doğrultan, ateş eden, polisini, öğretmenini öldüren terörist örgütün tümüyle karşısındayım. Ben PKK’nın terör örgütü olduğuna inanan bir insanım. Şimdi gidip onlara sormak lazım. Siz PKK’nın terör örgütü olduğuna inanıyor musunuz? Abdullah Öcalan’ın bebek katili, terörist başı olduğunu söyleyebiliyor musunuz? Lanetliyor musunuz?’ diye" demişti.

Bahçeli'den Karadağlı'ya Tebrik Telefonu

Gelişmeler sonrasında Tamer Karadağlı'yı telefonla arayan Devlet Bahçeli, Karadağlı'yı tebrik etti.

Konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla bilgi veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Sayın Genel Başkanımız, sinema ve tiyatro oyuncusu Sn. Tamer Karadağlı’yı telefonla arayarak kendisine yönelik terör örgütü odakları ve siyasi uzantılarının tutumları karşısında, yanlarında olduklarını belirtmiş ve Sn. Karadağlı’yı tebrik etmişlerdir.

Görüşmede Sayın Genel Başkanımız, Sayın Karadağlı’nın, Türk Milleti’nin iftihar ettiği bir sanatçı olduğunu ifade etmişlerdir. Sayın Genel Başkanımız, sanat camiasında yer alarak, ülke ve millet hassasiyetinin, toplumsal huzurumuzun, milli birlik ve beraberliğimizin korunması karşısında duranlara Sn. Karadağlı’nın gösterdiği sorumlu, sağduyulu ve cesur davranışında yalnız olmadıklarını söylemişlerdir" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli Tamer Karadağlı'yı Tebrik Etti arayarak