Devletin Kurumu Bile Varlıklarını Dövize Yatırmış

TAKİP ET

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının varlıklarını dövize çevirip faize yatırdığı ortaya çıktı.

Gazeteci Mustafa Çakır'ın haberine göre Sayıştay'ın 2020 yılı denetim raporunda, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının varlıklarını dövize çevirerek faize yatırdığı ortaya çıktı.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy başkanlığındaki 15 kişilik yönetim kurulu tarafından idare edilen Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının vadeli mevduatlarında 4 milyon 23 bin dolar, 13,3 milyon euro ve 1,2 milyon sterlin bulunuyor.

Sayıştay raporunun görüşüldüğü TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un "Devletin kendisine vermiş olduğu TL’yi gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır" sözlerini hatırlatarak "Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmciden topladığı parayı dövize yatırmış, üstüne ballı kaymaklı faiz almış. Esnafı ahlaksızlıkla suçlayan AKP’lilerin kendi yaptıklarına ne söyleyeceğini merak ediyorum. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, vatandaşa yastık altındaki dövizleri bozdurma çağrısı yaparken, devletin resmi ajansı topladığı TL’yi dövize çevirmiş. Cumhurbaşkanı kendi bakanlarına bile güven vermiyor demektir. Devletin kurumları bile iktidarın ekonomi politikasına inanmıyor" ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş: Devletin Verdiği Türk Lirasını Dövize Yatırmak Ahlaksızlıktır

dolar kültür bakanlığı numan kurtulmuş