Dışişleri Bakanlığından Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırısına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Türk Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Rusya, Ukrayna'yı işgale başladı. Sivil yerleşim yerlerini vuran Rus ordusuna ait 4 tank, 7 uçak, 1 helikopter ve birçok askerinin imha edildiği bildirildi. Savaşa ilişkin en güncel bilgileri canlı blogumuzdan takip edebilirsiniz. 

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı


Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının "kabul edilemez" olarak nitelendirildiği açıklamada "Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik olarak başlatılan askeri operasyonu kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu saldırının Minsk Anlaşmaları'nı ortadan kaldırdığı ve uluslararası hukukun ağır bir ihlali olduğu belirtilen açıklamada saldırının bölgenin vedünyanın güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğu belirtilerek "Ülkelerin toprak bütünlükleri ve egemenliklerine saygı duyulması gerektiğine inanan Türkiye, sınırların silah yoluyla değiştirilmesine karşıdır" denildi.

Rusya'yı "bu haksız ve hukuksuz eylemi" derhal durdurmaya çağıran Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğimiz devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

dışişleri bakanlığı rusya ukrayna savaş açıklama kabul edilemez