Dışişleri Sel Felaketi İle Karşı Karşıya Kalan Almanya'ya Yönelik Bir Taze Mesajı Yayımladı

TAKİP ET

Türk Dışişleri Bakanlığı, onlarca insanın hayatını kaybettiği bir sel felaketi ile karşı karşıya olan Almanya'ya bir taziye mesajı yayımladı.

Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde görülen aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde birçok ev hasar gördü ve 6 bina çöktü.

Alman resmi makamlarından yapılan açıklamalarda 42 kişinin hayatıı kaybettiği bildirilirken, 70'i aşkın insan sel sularına kapılarak kayboldu. Taşkın nedeniyle 20'yi aşkın binanın çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtilirken, bölgede ulaşımda aksaklıkla

Rheinland-Pfalz eyaletinin Başbakanı Malu Dreyer ise sel hakkında "Bu tam bir felaket. Ölümler ve kayıplar söz konusu ve birçok insan tehdit altında. Acil müdahale ekiplerimiz 24 saat faliyette ve kendi canlarını tehlikeye atarak çalışıyorlar" diye konuştu.

Sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden Alman vatandaşları için taziye mesajı yayımlayan Türk Dışişleri Bakanlığı, mesajda "Kaybolanların en kısa sürede salimen kurtarılmalarını temenni ediyor, yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Sel Felaketi İle Karşı Karşıya Kalan Almanya'ya Yönelik Bir Taze Mesajı Yayımladı