Diyanet: 4-6 Yaş Arası İçin Kuran Kursları Zorunlu Olsun

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, AKP yönetiminde siyasallaştırılmaya devam ediliyor.

Daha önce de sosyal medya düzenlemesine ilişkin ve Türk Cumhuriyeti'nin temel direği laikliğe karşı açıklamaları ile tepki çeken Ali Erbaş'ın başkanlığındaki Diyanet İşleri Başkanlığı, tepki çeken bir plan hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu'ndaki "Eğitim hizmetlerine yönelik planlanan faaliyetler" bölümünde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş arası grup için Kuran kurslarının okul öncesi eğitimde zorunlu tutulması için Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili akademisyenlerle toplantı yapacağı belirtildi.

Başkanlığın 2021 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nda "4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerine yönelik tezli/tezsiz yüksek lisans programı açılmasına yönelik 29 Mayıs Üniversitesi ile toplantı yapılacaktır. İhtiyaç odaklı ve 4-6 yaş Kur’an kurslarına yönelik rehber öğretici kılavuzu hazırlanacaktır" denildi.

"13-18 yaş grubunun ilgi, ihtiyaç ve seviyelerine uygun müstakil bir yaz Kur’an kursları programı hazırlanması çalışmaları tamamlanacaktır" denilen Rapor'da "yaygın din eğitimi bağlamında erken çocukluk dönemi din ve değerler eğitiminde gelecek perspektifi" konulu bir de çalıştay düzenleneceği ifade edildi.

Laiklik Düşmanı Bir Diyanet İşleri Başkanı ve Yer Gök Kuran Kursu 

Diyanet İşleri Ali Erbaş dün resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kur’an kursları açıyoruz. Cenab-ı Hak hayırlı ve bereketli eylesin" demişti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş adeta laikliğe savaş açmış ve "'İnanç, sokakta olmasın insanın içinde olsun, insanla Allah arasında olsun, evine, ticaretine, siyasetine, adaletine, yargısına yansımasın.' Görüyorsunuz ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İnançtan ayıklansın istiyorlar oraları adeta" demişti

Diyanet 4-6 Yaş Arası İçin Kuran Kursları Zorunlu Olsun