Diyarbakır Barosu Irak'ın Kuzeyindeki Saldırı İçin Türkiye'yi Suçladı

TAKİP ET

Diyarbakır Barosu, provokatif faaliyetlerini sürdürüyor.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Duhok kentine bağlı Zaho yakınlarında yapılan saldırıda sivillerin hayatını kaybettiği bildirildi. Olayın duyulmasının ardından Irak hükümeti, Türkiye'ye nota vererek tüm güçlerini Irak'tan çekmesini istedi. 

Türkiye'den ise Irak'ın provokasyonlara gelmemesi ve olayın aydınlatılması için iş birliği çağrısı geldi. Türk Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede herhangi bir operasyonunun olmadığını açıkladı.

Buna rağmen Diyarbakır Barosu, Kürtçü terör örgütü PKK ve İran'a yakın kaynaklarının iddiası doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ni suçlayan bir açıklama yaptı.

Irak, Türkiye'den Özür Talep Etti: Iraklılar Türk Bayraklarını Ayaklar Altına Aldı


Baro'nun açıklamasında "Kürdistan Federe Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir.Roboski’de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor.Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan’a başsağlığı diliyoruz. Diyarbakır Barosu, sivillerin yaşamına mal olan bu saldırılarla ilgili sorumluların tespiti ve cezalandırılması işin gerekli suç duyurularında bulunacak ve etkin bir hukuki sürecin takipçisi olacaktır" denildi.

Diyarbakır Barosu'nun açıklamasına gelen tepkilerin ardından yapılan ikinci açıklamada saldırıyı TSK'nın düzenlediği iddiası yinelendi.

Bağdat'taki Türk Büyükelçiliği'ne Saldırı: Türk Bayrağı İndirildi

diyarbakır barosu ırak kuzeyindeki saldırı için türkiye suçladı