Irak'ın kuzeyinde bulunan Dohuk kenti kırsalında bulunan bir köye yapılan saldırıda 8 (bazı kaynaklara göre 9) kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kürtçü terör örgütü PKK'ya yakın kaynaklar saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığını iddia etti.
Irak'ın Necef kentinde protestocular Türkiye'nin Vize Başvuru Merkezi önünde asılı olan Türk bayrağını indirdi. ayrıca Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanan protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.
Necef kentinde toplanan Kürt ve Arap protestocular Türk bayraklarını ve Erdoğan posterlerini ayaklar altına aldı.



Irak'ın Necef kentinde protestocular Türkiye'nin Vize Başvuru Merkezi önünde asılı olan Türk bayrağını indirdi. ayrıca Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanan protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği Önünde Güvenlik Güçleri ve Protestocular Arasında Arbedehttps://t.co/gjgkv51Ajc pic.twitter.com/yWZNbCRfva
— TamgaTürk (@TamgaTurk) July 20, 2022
Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama
Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada masumları hedef alan saldırının terör örgütleri kaynaklı olduğu belirtildi. Açıklamada "Irak hükümeti yetkiliiilerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz" denildi.Irak'tan Özür Talebi
Irak Türklerinden gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz'ın aktardığına göre Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye'yi resmi olarak özür dilemeye ve askeri güçlerini Irak topraklarından çekmeye çağırdı.Necef kentinde toplanan Kürt ve Arap protestocular Türk bayraklarını ve Erdoğan posterlerini ayaklar altına aldı.

YeniTürkiye çok görmemek lazım. Milliyetçi dedik mukaddesatci dedik geldiğimiz nokta bu maalesef. Yere batsın sizin millilerimiz milliyetçiliğinin.
Biz Suriyei falan diyoruz ki doğru en çok onlar var ama bu ırak lılardan da kim bilir kaç milyon tane var ülkemizde. Şu çöl maymunlarına bak. Aynı veya benzerlerinden 8-9 milyon besliyoruz. Aslında suç onlarda da değil. Bu kadar bedeviyi bizim vergilerimizle besleyen sözde Türk hükumetinde.
Bunlarda şimdi adam oldu. Amerika sizi dümdüz ederken neredeydiniz? Erkekseniz bu kadar :)
Bizim millet de din kardeşlerimiz diye bunları el üstünde tutuyor. Zamanında Osmanlıya ihanet eden adamları korumak için Türk olduğunu unutanlara Allah akıl fikir versin. Bu Araplar o coğrafyadaki hangi ülkeden olursa olsun Türk düşmanı. Pkk gibi bir illete kucak açan bunlar. Ermenilere destek olan bunlar. Rum kesimini tanırken, Kuzey Kıbrıs'ı görmezden gelen de bunlar. Ancak bizim millet din kardeşlerimiz diye toz kondurmuyor. Ne zaman uyanıp gerçeklerin farkına varacak bu millet?
Saraylarda süremem, dağlarda sürdüğümü. Bin cihana değişmem, şu öksüz ' TÜRK'lüğümü..
abd askerleri annenize bacınıza üfürürken neredeydiniz diye sormazlar mı acaba
Oğul bush'u aradığımız saatlerdeyiz...
Alın size müslüman din kardeşiniz araplar. Türklerin tarih boyunca en büyük düşmanı ne Ermeniler, ne Rumlardır. Türk' en büyük kötülüğü araplar yapmıştır. Biraz tarih okuyan bunu görür. Arapların öldürdüğü Türk sayısı Ermeni ve Yunanlarla yapılan savaşlarda ölen Türk sayısının en az on katıdır.
Bayrağımızı ayağının altına alan hanzolar, iki aya İstanbul'da tekel bayii de açar. Kim bilecek... Bizi sevmeyin, buraya gelmeyin!