Doğal Gaza Yüzde 15 Zam

TAKİP ET

Doğal gaza yüzde 15 oranında zam yapıldığı bildirildi.

Doğal gaza Eylül ayında yüzde 15 zam yapıldığı bildirildi.

Resmi internet sitesi üzerinden Eylül ayı tarife tablosunu yayımlayan Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ.'nin (BOTAŞ) verdiği bilgilere göre sanayi aboneleri için yüzde 15 oranında zam yapılarak bin metreküp doğal gazın ücreti 2 bin 50 liraya çıkarıldı.

Bunun yanında elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğal gaz ücreti bin metreküp başına 2 bin 369 liraya çıkarıldı.

Konut aboneleri içinse fiyat sabit tutularak bin metreküp doğal gaz ücreti bin 488 lira olarak açıklandı.

Elektrikte de Yüzde 20 Zam Bekleniyor

Encazip sitesinin kurucusu Çağada Kırım "Geçtiğimiz yılın Temmuz-Ağustos dönemi ile kıyaslandığında ise artış oranının yüzde 57 olduğu görüldü. Artan tedarik maliyeti direkt olarak tüketicilere yapılan elektrik tedarikinin maliyetine etki etse de şimdiye kadar ulusal tarifeler, bu artışı daha yavaş yansıtacak şekilde düzenlendi. Geçen 12 aylık dönemde yaklaşık yüzde 62 artan elektrik maliyetlerine karşı, tüketici elektrik fiyatlarındaki artış yüzde 30 seviyesinde kaldı" diyerek yüzde 20'ye yakın zam beklendiğini belirtti.

Kırım, "Piyasa koşulları gözetildiğinde ekim ayında yapılması beklenen artışın en az yüzde 20 olması gerektiğini hesaplıyoruz" ifadelerini kullandı.

Doğal Gaza Yüzde 15 Zam elektriğe yüzde 20 zam bekleniyor