Dolar 11,50'yi Aştı

TAKİP ET

Dolar kuru 11,5391 seviyesine ulaşarak tarihi bir rekor kırdı.

Dolar kuru, 11,5391 seviyesine ulaşarak tarihi bir rekor daha kırdı. Dün akşam kabine toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma sırasında dolar süratle yükselmiş, Erdoğan'ın konuşmasının başında 11,30 olan dolar 11,40'a kadar yükselmişti.

Dünya'dan Merve Yiğitcan'a açıklamalarda bulunan iş dünyası temsilcileri, kurdaki aşırı dengesizlik nedeniyle ticari dengenin bozulduğunu, birçok sektörde vadeli kontratların yerini peşin ödemeye bıraktığını, hammaddecinin sattığı malı yerine koyamadığını ve son iki ayda işlerin eskiye göre yüzde 40-50 düşeceği endişesinin birçok sektörü sardığını söyledi.

TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, yüksek oynaklığın toptancı ve hammaddecilerin fiyat vermesine mani olduğunu ve artık kontratların çok zor yapıldığını, vade konuşulmayıp peşin alışverişin mecburi hale gelen bir döneme girildiğini aktardı. Satıcıların mal satarken vade konusunda alış fiyatı belirleyemediğini belirten Fayat "Böyle olunca sattığı malı bu kez daha pahalıya almak zorunda kalabiliyor. Sattığı malı yerine koyamama endişesi var. Volatilite kaldığı sürece bu durum devam edecek" dedi ve iç piyasada vadeleri normalde 2-6 ay arasında olduğunu belirterek "Şimdi bırakın 2 ayı, 2 gün bile tahammül edilemiyor. Emtia fiyatları bile dolar bazında ciddi artarken, TL ile uzun vadeli kontrat yapmak büyük bir risk. Herkes için öngörülemez bir dönemdeyiz" diye ekledi.

Dolar 11 50'yi Aştı türk türkiye ekonomisi ekonomi ekonomik kriz buhran tekstil fayat tobb