Dolar 11'e Koşuyor

TAKİP ET

Dolar kuru, "dolardan yeni rekor" şeklindeki manşetleri demode edecek bir süratle değer kazanmaya devam ediyor.

Gece saat 2.15 sıralarında 10,64 seviyelerinden işlem görmekte olan dolar kuru, kısa süre içerisinde büyük bir süratle değer kazanarak 10,9496 seviyesine kadar yükseldi. Dolar şu sıralarda 10,9209 seviyesinden işlem görüyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararı öncesinde giderek ateşi yükselen kur karşısında Türk lirası "güneş görmüş kar gibi" eriyor. Para Politikası Kurulu'nun 100 baz puan faiz indirimi yapacağına ilişkin beklenti oluşması, Türk lirasından kaçışı hızlandırdı.

Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Enflasyonun buralarda ne hale geldiğini görüyorsunuz. Peki bizim arkadaşlarımıza ne oluyor? Ben bu görevde olduğum sürece, değerli arkadaşlar kusura bakmayın, faizle olan mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" diyen Erdoğan, "Şunu bir defa bilmemiz lazım. Bu konuda 'nas' ortada. Nas ortada olduğuna göre, ee sana bana ne oluyor? Biz değerler silsilemiz içerisinde, olaya buradan bakacağız. Ona göre de adımımızı atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Bankası Bağımsız Değil mi?

Toplantı sonrasında bir gazetecinin  "Bugünkü açıklamalarınız sonrasında Merkez Bankasının faiz indirmeye devam edeceği sonucuna varabilir miyiz?" şeklindeki sorusuna ise Erdoğan "E Merkez Bankası bağımsız değil mi? Yani hem bağımsızlığını konuşuyorsunuz, bırakın da bağımsız olarak o kararını versin" yanıtını vermişti.

Türk lirası, yıl başından bu yana görülen en düşük dolar kuru seviyesi baz alınırsa toplamda yüzde 50'ye yakın değer kaybı yaşadı.

Dolar 11'e Koşuyor Merkez Bankası Bağımsız Değil mi berat albayrak tayyip erdoğan para politikası kurulu rekor