Dolar 8.44: Damat Albayrak "5 Aydır Büyümeye Devam Ediyoruz"

TAKİP ET

Dolar 8 buçuk lira sınırına dayanırken Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'büyümenin 5 aydır devam ettiğini' yazdı.

Dolar bugün itibariyle 8 buçuk Türk lirası sınırına dayandı. Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada  "Büyüme 5 aydır devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide PMI verilerini değerlendiren Albayrak, "Büyüme 5 aydır devam ediyor. İSO İmalat PMI Endeksi Ekimde 53,9 oldu. İmalat sanayiindeki büyüme 5 aydır devam ediyor ve geçen aya göre hız kazandı. Pandemi koşullarına rağmen artan yeni ihracat siparişleri bu büyümeyi destekliyor" dedi.

Damat Berat Albayrak'ın 'ekonomi büyüyor' paylaşımına, çarşı ve pazarda ekonomik sıkıntıyı derinden hisseden vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Albayrak'ın paylaşımının altına dolar fiyatını yazarak "bakmıyorsunuz herhalde" şeklinde Bakan'ı tiye aldı.

ekonomi dolar son dakika berat albayrak hazine ve maliye bakanı damat berat albayraktan dalga geçer gibi paylaşım twitter 5 aydır büyümeye devam ediyoruz dedi işzilik enflasyon vatandaş tepki gösterdi