"Dolar Alanlar Kötü Yönetime Güveniyor"

TAKİP ET

Ekonomist Murat Muratoğlu, dövizin süratli yükselişine ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimleri ve çok yüksek seyreden enflasyon nedeniyle mevduatların Türk Lirası'nda tutulmasının reel bir getirisi olmadığını belirten ekonomist Murat Muratoğlu, Sözcü'deki köşesinde yayımlanan yazısında "Para yattığı yerde eriyor. Döviz tarafında kazançların arttığını gören fiyata bakmıyor. Aldıkça alıyor. Peki, insanlar bu cesareti nereden buluyor? Hiç düşmeyecek gibi neyi var neyi yok dövize gömüyor" dedi.

Dövize yönelen vatandaşların AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetimine güvendiklerini belirten Muratoğlu, "Ülkenin kötü yönetimine güveniyorlar. Nasıl olsa yönetim yetersiz, hiçbir haltı düzeltemezler, kendi kısır ideolojilerini ekonomiye uygulamaya çalıştıkça Türk Lirası’na değer kaybettirmeye devam ederler, diye düşünüyorlar. Devamlı haklı çıkıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Ekonomi yönetimi Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin bizzat garantisi gibi..." diyen Muratoğlu yazısında, "Haftaya yine en az yüzde 1 oranında faiz düşürecekleri hatta bununla da yetinmeyip aralık ayında düşürmeye devam edecekleri ayan beyan ortada..." ifadelerine yer verdi.

Dolar Alanlar Kötü Yönetime Güveniyor murat muratoğlu kötü ekonomi yönetimine