Dolar Bu Yılın Zirvesine Ulaştı: Yükseliş Sürüyor

TAKİP ET

Dolar kuru yeniden 18 lira seviyesine doğru ilerliyor.

Yükselişini sürdüren dolar kuru 17,8585 seviyesine kadar yükseldi. Euro kuru ise 18,23 lira seviyesinden işlem görüyor. Gram altın ise 990 lira seviyesinde.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında dolar kuru 18,30 lira seviyesine kadar yükselmiş, 20 Aralık 2021 gecesi kabine toplantısının ardından açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "kur korumalı mevduat" (KKM) sistemini duyurmuştu. Sistemle birlikte mevduatını kamu bankalarına KKM için yatıranlara, dolar kurundaki yükseliş nedeniyle zarar etmeyecekleri duyuruldu.

KKM'nin açıklandığı gece piyasaya yapılan "arka kapıdan" müdahaleyle dolar kuru 18,30 seviyesinden 13 lira seviyesine kadar düştü.

Dolar kurunda yaşanan göreli düşüşün ardından yurdun bazı yerlerinde halaylar çekildi. Erdoğan "dolardaki köpüğü" aldıklarını açıkladı.

Fakat o gece açıklama yapan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz "Bu bir alım fırsatıdır. Piyasa Erdoğan’ın bu söylemlerini satın almadı, şu anda piyasaya kesin bir müdahale var. Başka bir şey değildir. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir" demişti.  Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın dediği gibi oldu ve dolar kuru neredeyse 20 Aralık gecesinde ulaştığı noktaya varmak üzere.

dolar kuru bu yılın zirvesine ulaştı euro gram altın yükseliyor