Dolarda Volatilite Dorukta: 13,70'den 12,50'ye, 12,50'den 13,20'ye

TAKİP ET

TCMB müdahalesi sonrasında dolar kurundaki volatilite (oynaklık) doruğa çıktı.

Görsel: Birgün Dolar kurunda yaşanan volatilite (oynaklık) doruğa çıktı. Dün, TCMB Piyasalar Genel Müdürü Doruk Küçüksaraç görevinden istifa etmiş, sonrasında dolar kurunda ciddi bir yükseliş yaşanmaya başlamıştı.

TCMB Piyasalar Genel Müdürü İstifa Etti: Dolar 13'ü Aştı


Ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TRT yayınında bildik "Faiz sebep enflasyon neticedir" teorisini yinelemiş ve dolar uçuşa geçmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşuyor


Erdoğan Konuşuyor, Dolar Uçuyor

Allah Aşkına Konuşma Artık Erdoğan!

Erdoğan'a tepki gösteren Ahmet Davutoğlu, "Allah aşkına konuşma artık!" demiş, kısa süre önce ise TCMB dolara doğrudan müdahale ettiğini açıklamıştı.

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Allah Aşkına Konuşma Artık!


TCMB Doğrudan Müdahale Etti: Dolar 12,57'ye Geriledi


Merkez Bankasının dolar kuruna doğrudan müdahalesi sonrasında kurdaki volatilite doruğa çıktı.

Investing.com verilerine göre saat 11.45'te 13,70 seviyelerinde olan dolar kuru, 12.30'a gelindiğinde 12,49 seviyesine kadar geriledi. Ancak ardından aynı süratle yükselişe geçen dolar kuru 13,20 seviyesine kadar yükseldi.

Volatilite Nedir?

Volatilite, bir ürünün fiyatında yaşanan oynaklığa verilen isimdir. Volatilite, savaş, hükümet krizi, mali kriz gibi belirsizliğin arttığı dönemlerde yükselir.

Türkiye gibi dolarizasyona uğramış ülkelerde dolar kurunda yaşanacak bir volatilitenin sonucu, kendisini mal ve hizmetlerde "fiyat verememe" olarak gösteriyor. Bu durum ise arz sorununa, yani belli malların market raflarında bulunamamasına, hammadde satımında kontrat yapılamamasına ve peşin ticaretin zaruri hale gelişine yol açıyor.

Geçtiğimiz günlerde yeniden hız kazanan volatilite nedeniyle market raflarında maden suyu, sıvıyağ, deterjan gibi muhtelif birçok ürün kota ile satılmaya başlamıştı.

Erdoğan'ın Yönettiği Türkiye: Birçok Ürün Kota İle Satılmaya Başladı